2024.04.23, Kedd
Két települést összekötő útvonal újult meg a Tisza-tó térségében
Illusztráció: magyarepitok.hu

Két települést összekötő útvonal újult meg a Tisza-tó térségében

szoljon.hu

2023.01.05. 10:00

A Magyar Közút beruházásában, a STRABAG munkájával közel két kilométer hosszan újult meg az összekötő út.

Hirdetés

Sorban adták át a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában felújított utakat december második felében. Legutóbb egy Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei projektről számoltunk be, most pedig egy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érintő projekt zárásáról adunk hírt.

Mintegy 1,7 kilométeres szakaszon újult meg a 3219-es jelű, Tiszaszentimrét és Kunmadarast összekötő út – olvasható a szoljon.hu oldalon.

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei hírportál információi szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül megvalósuló beruházáshoz a Magyar Közút európai uniós vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A felújítást közel 413 millió forintból végezte el a kivitelező STRABAG Általános Építő Kft. A projektben elvégezték a meglévő burkolat profilmarását, az útburkolat szélein két-két méteren talajstabilizációt hajtottak végre, majd a teljes felületen georácsot és stabilizációs réteget építettek. A teljes felületen aszfalt kötőréteg, kopóréteg és stabilizált padka épült, valamint cserélték a KRESZ táblákat, és tartós burkolati jeleket festettek fel.

Térkép: Google Maps

További útvonalak is megújultak a vármegyében

A hírportál arról is tájékoztat, hogy szintén a pályázat keretein belül újult meg a 3224-es jelű, Szolnokot és Tiszasülyt összekötő út egy szakasza. Az 1,2 kilométeres út teljes körű felújítását mintegy bruttó 373 millió forintból valósította meg a STRABAG.

A munkák során elbontották a meglévő pályaszerkezetet, gondoskodtak a talaj kezeléséről az útburkolat teljes szélességében, majd az egész felületen georácsot és stabilizációs réteget építettek. Ezt követően aszfalt alapréteg, kötőréteg, kopóréteg és stabilizált padka épült, valamint itt is új KRESZ táblákat helyeztek el, és tartós burkolati jeleket festettek – zárul a szoljon.hu cikke.

Helyi hírekSzolnokJász-Nagykun-Szolnok megyeKunmadarasMagyar Közút Nonprofit Zrt.TiszaszentimreTiszasülyStrabag