2024.04.20, Szombat

Pizzán él a magyar ételrendelő

vg.hu

2018.03.20. 09:25

A magyar ételrendelések terén évek óta verhetetlen a pizza, de szeretjük a gyrost, a leveseket és a hamburgert is – derül ki a NetPincér összesített adataiból.

Hirdetés

Az országban online leadott ételrendeléseknek 55 százalékában hoz pizzát a futár, ezen belül a hawaii, a sonka-gomba-kukoricás, és a magyaros a legkedveltebbek – derül ki a NetPincér összesített adataiból. Ha komolyabban megnézzük a statisztikát, akkor nagy különbségeket találhatunk a magyar megyék között, bár a pizza minden megyében verhetetlen – még a legkevésbé pizzaszerető Hajdú-Bihar megyében is. Tolnában viszont több, mint kétharmaddal egyeduralkodó.

 

A pizza után gyrost rendelünk a legtöbbször, a görögös étel az összes online rendelt főételek 13 százalékát adja.

A bronzérmes pozícióra két versenyző is feni a fogát. Az egyik pályázó a leves – amelyekből a legkedveltebb a húsleves, a bableves és a paradicsomleves. A legtöbben Zalában rendelnek levest, a befutó kérések 12 százaléka tartalmaz ilyen ételt.

A harmadik helyre futna be a hamburger is, melynek pozíciója Komárom-Esztergom és Jász-Nagykun-Szolnok megyében erős 10 százalék körüli részesedéssel.

A NetPincér adatiból kitűnik az is, hogy magyarként alig rajongunk az erős paprikáért. Az ételfutár adatai szerint az online ételrendelőknek mindössze 2-3 százaléka keresi kifejezetten a fűszeres, csípős finomságokat. Az átlagból csak Fejér és Hajdú-Bihar emelkedik ki 4 százalékos aránnyal.

Végül érdekesség, hogy a tipikusan magyar kedvenc Újházy-tyúkhúsleves vagy töltött káposzta csak elvétve jelenik meg az online ételrendelések között. A magyaros jellegű fogások közül a rántott sajt és a magyaros pizza az igazán mérhető, ám még ezek sem férnek fel a dobogóra.

forrás: vg.hu

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok megyehamburger