2024.03.28, Csütörtök

Marad a télies időjárás

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2018.03.19. 08:38

Jász-Nagykun Szolnok megyében jelenleg elsőfokú riasztás van érvényben, gyenge hófúvás veszélye miatt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat mérsékelte a figyelmeztetéseket és riasztásokat.

Hirdetés

Vasárnap estig 75 esetben kérték a tűzoltók segítségét. A riasztások kiemelt számban kidőlt fák, leszakadt faágak kapcsán érkeztek, de voltak árokba csúszott autók is. 

Jász-Nagykun-Szolnok megyében több mint tízezer fogyasztási helyen volt fennakadás az áramszolgáltatásban, melyen az E-ON szakemberei folyamatosan dolgoztak, így jelenleg ez a szám kétezer alá csökkent.

 

Hétfőre virradóra dél felől ismét havazás kezdődik. Sokfelé hó, keleten ónos és fagyott eső, havas eső, valamint eső egyaránt előfordulhat. Kiemelten figyeljenek az utakon és tartsanak nagyobb követési távolságot, rendkívül csúszósak lehetnek az utak. A viharos széllökések megszűnnek, de sokfelé még élénk, helyenként erős szél várható, a havas tájakon hófúvásra, hótorlaszokra kell készülni. 

A következő napokban is többfelé várható havazás, és akár mínusz 10 fok körüli hideg, a hét második felében viszont napközben 10 Celsius-fok körüli maximumok is lehetnek napsütéssel – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

AktuálistélidőjárásJász-Nagykun-Szolnok megyeJász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság