2019.08.25, Vasárnap

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Sokan voltak kíváncsiak a légoltalmi kiállításra

2019.06.27

Helyi hírek

Szombaton volt a Múzeumok Éjszakája, ahol a látogatók az éj leple alatt járhatták be a különböző gyűjtemények rejtelmeit. Ebből az alkalomból a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség szolnoki tárlata is megnyitotta kapuját, amelyen számos érdeklődő be is lépett.

Téli sportokban is jók a Jász-Nagykun-Szolnok megyei tűzoltók

2019.02.15

Aktuális

Már évek óta hagyomány, hogy télen Kékestetőn összegyűlik több mint száz tűzoltó, hogy síelésben és terepfutásban mérjék meg magukat. Így történt ez idén február 7-én is: az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyönyörű, verőfényes időben tartotta meg a 2019. évi Tűzoltó Si- és Téli Terepfutó Versenyt.

Veszélyes is lehet az adventi gyertya lángja

2018.12.05

Aktuális

December másodikán kellett meggyújtani az első gyertyát az adventi koszorúkon. Az ünnepvárás meghittségét jelképező gyertyaláng azonban baj forrása is lehet, ám a problémák kellő odafigyeléssel megelőzhetők.

Sikeres volt a Társasházak Napja

2018.11.09

Aktuális

Jász-Nagykun-Szolnok megye valamennyi katasztrófavédelmi kirendeltségén - köztük a szolnokiban – idén november 6-8-ig rendezték meg a Társasházak-napja című rendezvénysorozatot.

Nem múlt el nyomtalanul a vihar Szolnokon

2018.08.15

Aktuális

Erős széllel és esővel csapott le kedd reggel a vihar Szolnokra. A katasztrófavédelem műveletirányításához két óra alatt összesen öt bejelentés érkezett, szerencsére sehol sem sérült meg senki.

Szolnoki tűzoltók ismerkedtek a mobil laborral

2018.06.11

Aktuális

Ha egy eseménynél feltűnik a katasztrófavédelmi mobil labor (KML), az azt jelenti, hogy veszélyes anyag szabadult el, vagy a radioaktivitás lehetősége sincs kizárva. Szerencsére ilyen esetek ritkán fordulnak elő, és a szolnoki tűzoltók is ritkán találkoznak a KML járművével éles helyzetben.

Kezdődik az aratás – figyeljünk a tűzvédelemre

2018.06.06

Aktuális

Hamarosan elkezdődik a szántóföldeken a növények betakarítása. A nyáron tapasztalható hőség, a szárazság és az éghető anyagok nagy mennyisége fokozott tűzveszélyt teremt, így a mezőgazdasági dolgozóknak különösképpen oda kell figyelniük a tűzvédelmi szabályok betartására.

Nagyobb károkat is okozott a vihar Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2018.05.25

Aktuális

Összesen négy helyen kellett beavatkoznia a megye tűzoltóinak a csütörtöki vihar miatt.

Ünnepség a jászságban tűzoltó nap alkalmából

2018.05.04

Aktuális

Szent Flórián, a tűzoltók védőszentje, megtestesíti mindazokat az eszméket, a segítségnyújtás akaratát, a bátorságot, a hősiességet és a bajtársiasságot, amelyek nélkül elképzelhetetlen ez a hivatás.

Halmozták a sikereket a szolnoki tűzoltók

2018.04.22

Aktuális

Az év tűzoltósága, a szakmai verseny győztese,a legjobb tűzoltó, a legjobb gépjárművezető, mind mind a Szolnoki Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományának elismerése.

4 új Rába-Heros Aquadux X-4000 típusú tűzoltójármű áll készenlétben Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2018.04.10

Aktuális

Újabb tíz, hazai gyártású Rába-Heros Aquadux X-4000 típusú tűzoltójárművet adtak át április hatodikán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Ezekkel együtt már száz új jármű teljesít szolgálatot a hivatásos tűzoltó-parancsnokságokon országszerte.

Az idén is lesz alkotói pályázat

2018.03.08

Aktuális

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2018-ban is alkotói pályázatot hirdet óvodások és iskolások részére. A műveket május 3-ig kell eljuttatni a megyei, fővárosi katasztrófavédelmi igazgatóságokra.

Megtartotta évnyitó ülését a Területi Tűzmegelőzési Bizottság

2018.02.09

Aktuális

A 2017-es esztendőt a folyamatos gyarapodás, ezzel együtt a természet erőivel folytatott állandó küzdelem határozta meg.

Egyre többen intézik kéményseprési ügyeiket a világhálón

2018.01.19

Aktuális

A katasztrófavédelem tavaly májusban indította útjára a kéményseprőipari honlap online ügyintézési felületét, a tapasztalatok azt mutatják, hogy azóta valamelyest csökkent a központi ügyfélszolgálat leterheltsége.

Felhők felett üzemel az új sziréna Szolnokon

2017.11.06

Aktuális

Valódi nevén lakossági riasztó és tájékoztatási eszköz, a köznyelvben szirénaként ismerik azt az eszközt, amelyet a napokban telepítettek a régi Néplap székház tetejére.

Felhőszakadás után autók merültek el az esővízben Szolnokon

2019.06.21

Helyi hírek

Felhőszakadás után három személygépkocsi merült el az esővízben szerda este egy szolnoki aluljáróban, az autók tetejére menekült utasokat a tűzoltók helyezték biztonságba.

Kiváló sporteredményéért díjaztak egy mezőtúri tűzoltót

2019.02.09

Helyi hírek

Január utolsó napján tartották meg a Belügyminisztérium és a rendvédelmi szervek 2018. évi országos pontszerző bajnokságának eredményhirdetését Budapesten, a Rendőrségi Igazgatási Központban.

Most már jöhet a tél!

2018.11.11

Aktuális

A rendkívüli téli időjárással kapcsolatos felkészülésről tartott tájékoztatót november 8-án több más szervezet – köztük a katasztrófavédelem – részvételével a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatósága a szolnoki üzemmérnökségén.

Ismét bizonyítottak a szolnok megyei tűzoltók

2018.08.28

Aktuális

Az elmúlt hétvégén a Vas megyei Bükfürdőn gyűltek össze az ország legerősebb tűzoltói, akik a Toughest Firefighter Alive (TFA) elnevezésű megmérettetésen feszegették saját határaikat. Jász-Nagykun-Szolnok megye legerősebb tűzoltói is részt vettek a kétnapos eseményen, és mind egyéniben, mind pedig csapatban szép eredményekkel tértek haza.

Óránként adott munkát a tűzoltóknak a keddi vihar

2018.06.14

Aktuális

Kíméletlenül csapott le az országra kedd éjszaka a vihar. Szerdán egész nap bejelentések sora érkezett a katasztrófavédelem tevékenységirányítási központjába. A számottevő mennyiségű eső mellett a szél okozta a legtöbb fennakadást. Szerencsére azonban emberek sehol sem sérültek meg.

Művészeti különdíj vándorolt Szajolba

2018.06.07

Aktuális

Májusban zajlott le az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatának eredményhirdetése. Jász-Nagykun-Szolnok megye minden kirendeltségéből érkeztek pályaművek, összesen körülbelül kétszáz. Ezek között rajzok, versek, mesék, diorámák, sőt, még egy plakát is szerepelt.

A legkeményebb tűzoltók Szolnokon vannak

2018.05.27

Aktuális

Ausztriában rendezték meg május 19-én a tűzoltók egyik legnagyobb presztízsű erőfelmérőjét, a Toughest Firefighter Alive (TFA) versenyt. A szolnoki lánglovagok eredményeikkel az utóbbi években komoly elismertséget vívtak ki a nemzetközi mezőnyben, és teljesítményükkel ebben az évben sem vallottak szégyent.

Megnyílnak a laktanyák kapui

2018.05.15

Kitekintő

Idén is nyílt nappal várja a kicsiket és a nagyokat a katasztrófavédelem gyermeknap alkalmából.

Érdemei elismeréséül Érdemjel Kiss Lajos őrnagynak

2018.04.23

Aktuális

Szent Flórián érdemjellel a munkájukat huzamos időn keresztül kiválóan végző, a közösség elé példaképül állítható személyeket ismernek el.

Véget értek az Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny helyi fordulói

2018.04.12

Aktuális

Megvan az a 10 csapat, akik versenybe szállnak a pénteki megyei fordulóban az országos döntőbe való továbbjutásért.

Marad a télies időjárás

2018.03.19

Aktuális

Jász-Nagykun Szolnok megyében jelenleg elsőfokú riasztás van érvényben, gyenge hófúvás veszélye miatt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat mérsékelte a figyelmeztetéseket és riasztásokat.

Ötvennyolc versenyző húzta az ergométert Szolnokon

2018.03.05

Aktuális

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tizedik Országos Katasztrófavédelmi Ergométeres Bajnokságának ismét Jász-Nagykun-Szolnok megye székhelye adott otthont.

Kiemelkedő szakmai tevékenység, egy szakmai életpálya kitüntetett zárása

2018.01.29

Aktuális

Főigazgatói elismerésben részesült több évtizedes szolgálatáért Lévai Kálmán tű. ezredes, a Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltségvezetője, aki 2018. január 31-vel nyugdíjba vonul.

Veszélyessé válhatnak a kiszáradt karácsonyfák!

2018.01.10

Aktuális

A vágott fenyőfa a meleg szobában néhány hét alatt kiszáradhat, ezzel nő a gyúlékonysága. Fontos, hogy az ünnepek elteltével, a kiszáradt fán ne gyújtsák meg a maradék csillagszórókat, vagy gyertyát, mert az pillanatok alatt lángra lobbanthatja a fát!

Megtévesztik az embereket Rákóczifalván

2017.10.18

Aktuális

Információk szerint egy férfi, egy létező cégre hivatkozva, kéményseprő-ipari szolgáltatást ajánlott fel, majd ezért készpénzt kért Rákóczifalva több lakójától is.