2024.04.26, Péntek

Ünnepség a jászságban tűzoltó nap alkalmából

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2018.05.04. 16:52

Szent Flórián, a tűzoltók védőszentje, megtestesíti mindazokat az eszméket, a segítségnyújtás akaratát, a bátorságot, a hősiességet és a bajtársiasságot, amelyek nélkül elképzelhetetlen ez a hivatás.

Hirdetés

Az egyik legfélelmetesebb elemi erőtől, a tűztől való rettegés keltette életre Flóriánnak, az "Isten tűzoltójának alakját, aki a tűzoltók számára a tűzoltó munka lényegét testesíti meg: az állhatatosságot, becsületet, embertársaik megsegítését.

A tűzvészek ellen védő Szent Flórián napja a tűzoltók napja. Ezen a napon a mindennapok hősei is kicsit megállnak, számot vetnek az elmúlt időszakról bajtársaikkal, majd családi békében pihennek meg. Minden évben kell legalább egy nap, mikor a "hősök" is megpihennek" mondta el Matuska Zoltán tű. ezredes igazgató a tűzoltó nap alkalmából tartott megyei ünnepségen.

Idén a karcagi Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár adott otthont a megyei rendezvénynek, melynek keretében több elismerés is átadásra került.

Az ünnepi műsort megelőzően Dobos László, Karag város polgármestere köszötötte a megjelenteket, és fejezte ki elismerését a tűzoltók iránt, akikre a bajban számíthatnak az állampolgárok. 

Ezt követően Czinege Tamás, a Karcagi Nagykun Református Gimnázium tanulója, valamint Jónás Lili Hanna szavalata következett, melyek között felcsendült a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolai Tagintézménye zenei produkciója is.

A színvonalas előadások után jutalmak átadása következett, a díjazottakról bővebben ide kattintva olvashat.

AktuálisKarcagSzent FlóriánJász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság