2024.04.15, Hétfő

Karcag

Átfogó infrastrukturális fejlesztést kap a Tisza vidékének árvízvédelme

2023.10.19

Helyi hírek

Többek közt 50-60 éves védelmi központok épülnek át, villamosítanak egy dízel üzemű szivattyútelepet, és közel 50 kilométeren javítják a töltések állékonyságát.

Átadták a Szent Erzsébet Katolikus Óvodát Karcagon

2023.02.18

Helyi hírek

Átadták a Szent Erzsébet Katolikus Óvodát csütörtökön Karcagon. Az ünnepségen a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára azt mondta, a kormány egyházi oktatási intézmények megújításához, illetve építéséhez adott támogatása a magyar társadalom jövőjét szolgálja.

Új vezető a Karcagi Járási Hivatal élén

2022.12.20

Helyi hírek

2022. december 15-től új vezetője van a Karcagi Járási Hivatalnak.

Átadták a Penny megújult karcagi logisztikai központját

2022.11.28

Helyi hírek

Átadták a Penny Market Kft. megújult karcagi logisztikai központját pénteken, a mintegy 7 milliárd forint értékű beruházásnak köszönhetően csaknem száz új munkahely létesült.

Átadták a város díjait Karcagon

2022.08.22

Helyi hírek

Zászlófelvonással, majd az új kenyér megszentelésével és megáldásával kezdődött az államalapítás ünnepe alkalmából rendezett önkormányzati ülés Karcagon. Dr. Berkó Attila megyei főispán köszöntője után kitüntetések átadására került sor.

Kiderült, hogy kik tervezik a nagykunsági várost elkerülő utat

2021.03.20

Helyi hírek

Az UTIBER, a Pannonway és az UVATERV közreműködésében dolgoznak a karcagi elkerülő és az M4-es egy szakaszának engedélyezési tervein.

Polgármestert és önkormányzati képviselőt választanak vasárnap Karcagon

2020.09.24

Aktuális

Az időközi önkormányzati választás kiírására azért volt szükség, mert a korábbi polgármester, Dobos László júniusban elhunyt.     

Megújult létesítmények várják a karcagi turistákat

2020.09.04

Pályázatok

A városi turizmus fellendülését várják a megvalósult projekttől.

Karcagi szakképzős diákok is gyártják a maszkokat

2020.03.30

Aktuális

Az elsődleges cél a helyi, települési igények kiszolgálása, az adott város vagy térség kórházainak, szociális intézményeinek, idősotthonainak ellátása.

Ismét jön a Karcagi Kolbászízesítő és Házipálinka Verseny

2020.02.05

Helyi hírek

Február 15-én a Városi Sportcsarnokban kerül sor a gasztronómiai versenyre, ahol kézműves foglalkozások és zenés műsor is várja az érdeklődőket.

Influenza - Járvány van Magyarországon

2020.01.30

Aktuális

Jász-Nagykun-Szolnok megyében a karcagi kórház kardiológiai osztályán és Jászberényben a Csecsemő- és Gyermek osztályon, a Szülészeti-Nőgyógyászati osztályon és újszülött részlegen van látogatási tilalom.

Átadták a Karcagi Kukoricamalmot

2019.09.20

Aktuális

Az új üzem naponta 120 tonna kukorica feldolgozására alkalmas, a termékek egy részét exportra gyártják.     

Elkezdődött a tűzoltók országos vetélkedője Karcagon

2019.08.28

Aktuális

Augusztus huszonhatodikán kezdetét vette a XII. Országos Tűzoltószakmai és II. Országos Műszaki Mentési Vetélkedő Karcagon. Négy napon át összesen huszonkilenc hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltócsapat egyéniben, illetve csapatban verseng azért, hogy kiderüljön, szakmailag melyik az ország legrátermettebb egysége.

Beiktatták az új jászkun főkapitányt

2019.05.08

Aktuális

Kiállítással és ünnepi hangversennyel emlékeztek meg Karcagon a kunok betelepedésének 780. évfordulójáról a Jászkun Redemptio ünnepén. Az emléknapon beiktatták az új jászkun főkapitányt is.

Április 30-ig lehet nevezni a legszebb konyhakertek versenyre

2019.03.18

Aktuális

A kertápolás az idén kiegészül a táji sajátosságokkal rendelkező, illetve saját megőrzésű régi növényfajták kertbéli gyarapításával.

Bölcsőde épül Karcagon

2023.06.08

Helyi hírek

Gyermekek és család nélkül nincs ország, nincs nemzet - jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szerdán egy új, négy csoportszobás bölcsőde alapkőletételi ünnepségén Karcagon.

Fejlesztik a csapadékvíz-elvezető rendszert Karcagon

2023.01.04

Helyi hírek

Fejlesztik a csapadékvíz-elvezető rendszert Karcagon, a beruházásra mintegy 800 millió forint támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán a helyi önkormányzat - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei város polgármestere.

Korszerűsítették a kerékpárút-hálózatot Karcagon

2022.12.16

Helyi hírek

Korszerűsítették a kerékpárút-hálózatot Karcagon, a beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert 500 millió forint támogatásból valósult meg - közölte a város polgármestere az MTI-vel.

Megújult a karcagi Varró utcai bölcsőde

2022.10.25

Helyi hírek

Megújult, két csoportszobával, huszonkét hellyel bővült a Varró utcai bölcsőde Karcagon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 550 millió forint, százszázalékos, vissza nem térítendő támogatásának köszönhetően - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei város polgármestere hétfőn az MTI-vel.

Bölcsődeépítésbe fognak Karcagon

2022.06.16

Helyi hírek

Új bölcsőde épül Karcagon, a kivitelezés a tervek szerint idén kezdődik és várhatóan 2024. december 31-ig ér véget - közölte a város polgármestere az MTI-vel.

Szepesi Tibor lett Karcag polgármestere

2020.09.28

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a korábbi polgármester, az 5. számú egyéni választókerület képviselője, Dobos László (Fidesz-KDNP) júniusban meghalt.

Tisztújító közgyűlést tartott a Kunszövetség Karcagon

2020.09.16

Aktuális

Kovács Sándor újabb öt évre kapott bizalmat arra, hogy elnökként vezesse a másfél évtizedes múlttal rendekező, és a kunok számára kiemelt hagyományőrző szerepet betöltő szakmai-baráti szövetséget. Négy főre bővült elnökség és a szakmai tanácsadó testület kezdi meg a munkát. 

Elbúcsúztatták Dobos László karcagi polgármestert

2020.06.23

Aktuális

Elbúcsúztatták vasárnap Karcagon a város múlt héten elhunyt polgármesterét, Dobos Lászlót.

Családbarát szülészeti osztályt alakítottak ki a karcagi Kátai Gábor Kórházban

2020.02.18

Aktuális

Az osztályon évente mintegy hatszáz gyerek születik.

A Tisza-tó vidékén is jelentős beruházások fejlesztik a szelektív hulladékgyűjtést

2020.02.03

Helyi hírek

A Mészáros és Mészáros Kft. többek között válogatócsarnokot épít mindkét városban.

Digitális közösségi alkotóműhelyt adtak át Karcagon

2019.10.23

Helyi hírek

Az alkotóműhelyben a diákok a saját élményű tanulás segítségével a 21. században elengedhetetlen készségeket szerezhetnek.

Mága Zoltán folytatja jótékonysági koncertsorozatát

2019.09.14

Kultúra

A Liszt-díjas hegedűművész magyarországi és határon túli települések templomaiban lép fel, Tiszafüreden és Karcagon szeptember 29-én, majd október 11-én Szolnokon kápráztatja el a közönségét.

Kapacitásbővítő fejlesztés az Agrosprint Zrt. nyírlugosi gyáregységében

2019.06.07

Aktuális

Több mint 2,1 milliárd forintból növelte feldolgozó- és tárolókapacitását a  gyümölcsök és zöldségek feldolgozásával és gyorsfagyasztásával foglalkozó karcagi székhelyű Agrosprint Mezőgazdasági és Ipari Termékfeldolgozó Zrt. a nyírlugosi gyáregységében.

Országos roadshow-t indított az MKIK a szakképzés népszerűsítésére

2019.03.20

Aktuális

Jász-Nagykun-Szolnok megyében Karcagon találkozhatnak a fiatalok a lila színű kamionnal.

Tilos a beteglátogatás a karcagi és jászberényi kórházakban is

2019.01.21

Aktuális

Az influenzajárvány terjedésével egyre több kórház rendel el részleges vagy teljes látogatási tilalmat - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján hétfőn közzétett legfrissebb adatokból.