2024.03.29, Péntek
Bölcsőde épül Karcagon
Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára, Szepesi Tibor (Fidesz-KDNP) polgármester (b2) és F. Kovács Sándor fideszes országgyűlési képviselő az új karcagi bölcsőde alapkőletételi ünnepségén 2023. júniu

Bölcsőde épül Karcagon

mti

2023.06.08. 16:59

Gyermekek és család nélkül nincs ország, nincs nemzet - jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szerdán egy új, négy csoportszobás bölcsőde alapkőletételi ünnepségén Karcagon.

Hirdetés

Hornung Ágnes közölte: nem csupán az épületeknek, de a társadalomnak is vannak alapkövei, a kormány számára pedig fontos szempont, hogy a jövőt milyen alapra helyezi. Ezért jelenti a család a nemzet és minden további építkezés, fejlesztés alapkövét több mint egy évtizede Magyarországon - fogalmazott.

Ez idő alatt kiépült egy olyan rendszer, amelyre az emberek mindig támaszkodhatnak - mondta az államtitkár, rámutatva arra, hogy a családbarát ország eszméjét Európában egyedülálló intézkedések fémjelzik, amelyek megóvása és továbbfejlesztése a cél.

Példaként említette, hogy idéntől a 30 év alatti anyák mentesülnek a személyi jövedelemadó megfizetése és a diákhitel visszafizetése alól, a 25 év alatti fiataloknak pedig továbbra sem kell személyi jövedelemadót fizetniük. Emellett a CSED 100 révén a kormány hozzájárul ahhoz, hogy minden kismama anyagilag is jobban járjon.

Felidézte: 2014 óta több mint 200 milliárd forintot fordítottak bölcsődefejlesztésre, és 2010-hez képest közel megduplázódott a férőhelyek száma. A bölcsődei ellátást nyújtó települések száma és a bölcsődei szakemberek bére háromszorosára nőtt, továbbá négyszer több intézmény, illetve szolgáltatás működik országosan, mint a "családbarát fordulat" előtt.

A több mint 700 millió forintból újonnan épülő karcagi bölcsődéhez a kormány 672 millió forinttal járul hozzá - közölte Hornung Ágnes, jelezve: a helyi önkormányzat 35 millió forint önrésszel egészíti ki a támogatást.

Szepesi Tibor, a város fideszes polgármestere kiemelte: az új bölcsőde a jövőt, a jövőbe vetett hitet jelképezi. Jelezte: az utóbbi időben számos helyi intézmény újult meg Karcagon, a most induló beruházás várhatóan 2024 tavaszára készül el.

F. Kovács Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a település hosszú távon gondolkodik, ezért kiemelt figyelmet fordít a jövője szempontjából talán legfontosabbra, a gyermekek oktatására és nevelésére.

Helyi hírekKarcagbölcsőde