2024.04.23, Kedd
Átadták a város díjait Karcagon
Kép: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Átadták a város díjait Karcagon

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

2022.08.22. 10:44

Zászlófelvonással, majd az új kenyér megszentelésével és megáldásával kezdődött az államalapítás ünnepe alkalmából rendezett önkormányzati ülés Karcagon. Dr. Berkó Attila megyei főispán köszöntője után kitüntetések átadására került sor.

Hirdetés

A magyar államalapítás ünnepén egyszerre emlékezünk a múltra, és tekintünk egyben a jövőbe is. Több mint ezer esztendővel ezelőtt elődeink keresztény és független magyar államot teremtettek; keresztényt, mert tudták, hogy a hitnek teremtő ereje van, függetlent, mert csak egy független állam tudja ellátni legfőbb feladatát: megfelelő védelmet és oltalmat nyújtani az országban élőknek – hangzott el dr. Berkó Attila főispán ünnepi köszöntőjében - számol be róla a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal vezetője emlékeztetett: immár több mint ezer esztendeje Magyarország az otthonunk; egy olyan ország, amelynek sokszor kellett nehézségekkel szembenéznie, de ezekből - a nemzet összefogásával - mindig győztesként került ki. A nehézségek, válságok, járványok most sem kerülnek el bennünket; napjainkban történelmi aszállyal kell megküzdenünk. Ebből a borzasztóan nehéz helyzetből is csak összefogással, egymás megsegítésével tudunk kilábalni – hangsúlyozta dr. Berkó Attila. Nehéz időket élünk, ezért mindennél fontosabb, hogy óvjuk értékeinket: a nemzetet, a keresztény gyökereket és a családot – zárta ünnepi beszédét Jász-Nagykun-Szolnok megye főispánja.

Az ünnepi önkormányzati ülésen számos kitüntetést adtak át; azok részesültek elismerésben, akik Karcag város és a Nagykunság érdekében kiemelkedő tevékenységet végeztek.

Csikos Sándor Jászai Mari-díjas és Kossuth-díjas színművész a városért végzett művészeti tevékenységéért Díszpolgári Címben részesült.

Hodos Julianna, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal hivatalvezetője részére – a város életében betöltött jelentős szerepéért – Pro Urbe díjat adományozott a képviselőtestület.

Néhai Tyukodi László fafaragó művésznek posztumusz Karcagért Emlékérmet ítéltek művészeti tevékenységéért, s ugyancsak Karcagért Emlékérmet adományoztak Elek Eszter, a Karcagi Polgármesteri Hivatal nyugalmazott köztisztviselője részére Karcag város társadalmi, kulturális életének fejlesztéséért végzett munkájáért.

Díjakkal ismerték el azok munkáját is, akik a város lakosságának egészségügyi és szociális ellátása, illetve közbiztonsága érdekében nyújtottak kimagasló teljesítményt.

Az ünnepi önkormányzati ülés után a város több pontján folytatódnak a Szent István napi ünnepség eseményei: emlékkiállítás, egyházzenei áhítat, szentmise és körmenet, valamint gyermek- és kulturális programok várják a karcagiakat.

Helyi hírekKarcagJász-Nagykun-Szolnok Kormányhivataldíjátadókállamalapítás