2022.09.25, Vasárnap

Jász-Nagykun-Szolnok Kormányhivatal

Indokolt a játszóterek további, rendszeres ellenőrzése

2022.08.04

Helyi hírek

Sorra járják Jász-Nagykun-Szolnok megye játszótereit a Fogyasztóvédelmi Hatóság szakemberei. A helyszíni ellenőrzések célja, hogy mindenhol biztonságos játszótéri eszközök várják a gyerekeket.

Hamarosan nyithatnak a Tiszai szabadstrandok

2022.05.25

Helyi hírek

Néhány hét múlva beköszönt a nyár és ezzel együtt a strandszezon. Idén Jász-Nagykun-Szolnok megyében várhatóan öt természetes fürdőhely várja majd a strandolókat a Tisza partján: az abádszalóki, a tiszafüredi, a szolnoki, a nagykörűi és a tiszapüspöki szabadstrand is rendelkezik fürdővízhasználati engedéllyel.

Május 15-e a család nemzetközi napja

2022.05.15

Helyi hírek

Május a családok hónapja, hiszen első vasárnapján az édesanyákat, az utolsón a gyerekeket, a hónap közepén pedig a családokat ünnepeljük.

Támogatásokra és innovatív fejlesztésekre van szükség az agráriumban

2022.05.08

Helyi hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége megyei szervezete, valamint a Magyarok Kenyere Alapítvány tartott Tájékoztató Fórumot a megye gazdálkodóinak.

Vállalkozóvá válást elősegítő programot indít a szolnoki kormányhivatal

2022.04.27

Helyi hírek

Vállalkozz, legyél Te is önfoglalkoztató! néven megyei munkaerőpiaci programot indít a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal.

Az emberi munka a szociális ágazat alapja: Szolnokon is ünnepelték a szociális munka napját

2021.11.16

Aktuális

Szolnokon ünnepelte a szociális munka napját a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége. Az ünnepségen dr. Katona Károly főigazgató vett részt a kormányhivatal részéről.

Érzékenyítették a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal munkatársait

2020.06.24

Aktuális

Szorosabbra fűzte együttműködését a Kormányhivatal, illetve a Vakok és Gyengénlátók megyei szervezete. A partnerség erősítéseként első lépésben tréning formájában ismerhették meg munkatársaink az egyesület látássérült tagjainak mindennapi ügyintézésével kapcsolatos tapasztalatait.

Emléktáblát avattak dr. Küry Albert tiszteletére

2017.12.23

Dr. Küry Albert Jász-Nagykun-Szolnok vármegye alispánja, éppen 150 éve, 1867. december 10-én született.

Az egységes joggyakorlatról konzultáltak Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2017.09.29

Szakmai konzultációt tartott a megye területén dolgozó elsőfokú építésügyi és építésfelügyeleti hatósági feladatot ellátó munkatársak részére a megyei Kormányhivatal.

Tisztább lett a Zagyva mindkét partja

2017.09.18

Szeptember 15-17 között immár hetedik alkalommal tartják meg a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót, melyhez a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal ismét csatlakozott.

Együttműködési megállapodást kötött a kormányhivatal a vállalkozások tevékenységének segítése érdekében

2017.06.23

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal kiemelt feladatának tekinti a vállalkozások tevékenységének segítését. Az évek során kialakított jó együttműködésnek köszönhetően a társhatóságok is partnerek ebben a munkában. A megyei Kormányhivatal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával és Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködési megállapodást írt alá annak érdekében, hogy ennek mentén a vállalkozások és gazdálkodók versenyképessége növekedjen. A megállapodást igazoló dokumentum aláírása folytatása és egyben kezdete is a két szervezettel való eddigi jól működő munkakapcsolatnak.

Társadalmi halőri és halászati őri tanfolyam és vizsga indul júliusban

2017.06.22

A Kormányhivatal által szervezett tanfolyamra július 11-ig lehet jelentkezni, vizsgázni pedig a jelentkezők létszámától függően akár már július végén.

Egészségfejlesztés az oktatásban címmel tartottak konferenciát a Megyeházán

2017.05.10

A megye oktatási intézményei számára megtartott rendezvényen az egészséges életmód témakörébe tartozó szerteágazó témakörökben hangzottak el rövid előadások. Az eseményen szó volt a kormányhivatal szerepéről és eszközeiről az oktatásban, a rendőrség és a védőnők szerepéről, és a szertelen programokról is. Végül óvodás csoportok számára nyílt lehetőség megtekinteni a kézmosás fontosságát erősítő interaktív kiállítást.

A gyors és hatékony ügyintézés megvalósításáért képzik a dolgozókat

2017.04.01

Újabb állami tisztviselők végezték el az ügyintézői képzést. Szolnokon három megyei Kormányhivatal 118 munkatársa vehette át oklevelét.

Állami kitüntetetteket köszöntöttek a megyeházán

2016.10.27

Néhány éve született döntés arról, hogy a város és a megye állami és megyei díjazottjait közös ünnepségen is köszönti a kormányhivatal, a megye és a város vezetése.

Sikeres a nyári diákmunka Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2022.08.03

Helyi hírek

Bár még csak félidejénél tart a nyári diákmunka program, megyénkben eddig közel egyezerháromszáz fiatal talált magának munkát.

Megkezdődött Jász-Nagykun-Szolnok megye mezőgazdasági területeinek átfogó ellenőrzése

2022.05.21

Helyi hírek

A kormányhivatal Földhivatali Főosztályának munkatársai megkezdték a 2022. évi határszemlét. Az ide vonatkozó törvény értelmében a termőföldet művelési ágának megfelelő termeléssel kell hasznosítani, vagy megakadályozni a gyomnövények megtelepedését. Többek között ezt ellenőrzik a hivatal munkatársai a következő hónapokban.

TeSzedd! – a szolnoki Tisza-parton is

2022.05.10

Helyi hírek

Az összegyűjtött szemét nagy része műanyag flakon és cigarettacsikk volt, de akadt, ahol hátizsákot és fél pár cipőt találtak.

Jubileum alkalmából köszöntötték a kormányhivatal főosztályvezetőjét Szolnokon

2022.05.07

Helyi hírek

Huszonöt éve dolgozik kormányzati jogviszonyban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztályának vezetője.

Több mint 51 millió forinttal segíti a vállalkozóvá válást a megyei kormányhivatal

2021.12.31

Helyi hírek

A támogatások kifizetéséhez érkezett a "Vállalkozz, legyél Te is önfoglalkoztató" munkaerőpiaci program, melyet idén ősszel indított a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal. A program célja az önfoglalkoztatóvá válás támogatása, a foglalkoztatottság további növelése.

Jó eredménnyel zárult a mezőtúri járási foglalkoztatási paktum

2020.10.02

Helyi hírek

Foglalkoztatást paktum zárult a héten, Mezőtúron, amely segítségével közel háromszázan kaptak támogatást.

Látványosan tisztult a mézpiac

2018.02.08

A mézek vizsgálatával kezdte az évet a megyei fogyasztóvédelmi hatóság. Januárban mintavételes eljárással ellenőrizték Jász-Nagykun-Szolnok megyében a boltok polcain kapható mézeket, hatékonyan védve idén is a vásárlók, családok érdekeit.

Kormányhivatali Családi és Sportnap Szolnok megyében

2017.10.11

A megnyitón dr. Kállai Mária kormánymegbízott hangsúlyozta, hogy a sport és a kultúra mennyire fontos a közösségépítés szempontjából is.

A Törökszentmiklósi Járási Hivatal két épületén készült el a korszerűsítés

2017.09.25

Az energiahatékonysági fejlesztés a két épület esetében összesen 154 millió 374 ezer Ft.

Kunszentmártonban is átadták a Földhivatali Osztály korszerűsített épületét

2017.07.06

Aktuális

Az energiahatékonysági fejlesztés 97.600 millió forintból valósult meg és a számítások szerint 1,6 millió forint lesz az éves megtakarítás- mondta a megyei kormánymegbízott.

Tovább bővül a megyei kormányhivatal energiatakarékos épületeinek száma

2017.06.23

A megyei kormányhivatal 1,2 milliárd forintos támogatásból a megye 5 településének 10 helyszínén végezhet el energiahatékonysági fejlesztést. Az első két épület korszerűsítése befejeződött, melyeket ünnepség keretében adtak át.

Elismeréseket adtak át a városi pedagógus napi ünnepségen

2017.06.13

Az eseményen a pedagógusok nevelő-oktató munkája előtt hajtottak fejet. Azok előtt tisztelegtek, akik a magyar társadalmat formálják, az új generációk gondolkodásának irányt mutatnak, tudásukat megalapozzák. A szülők mellett a legfontosabb a pedagógusok tevékenysége gyermekeink nevelése, oktatása terén, ezért kezük munkája a társadalom későbbi tükörképe.

Felülvizsgálják a rendeleteket, egyszerűsödhetnek a hatósági eljárások

2017.05.07

A hatóság tevékenységének egyszerűsítése és gyorsítása a célja annak a projektnek, amelyről kétnapos konferencia keretében tanácskoztak a fővárosi és megyei kormányhivatalok vezetői Szolnokon. A „Hatósági eljárások és hatósági jogalkalmazás gyakorlat felülvizsgálata és egyszerűsítése” projekt célja, hogy a hatóságok olykor túlzottan bürokratikus eljárásai felülvizsgálják és javaslatot tesznek azok egyszerűsítésére, illetve megszüntetésére.

Eredményesen zárult az ifjúsági garancia rendszer első két éve

2017.02.24

A nemzetgazdasági Minisztériumban Ifjúsági Garancia szakmai konferenciáját rendeztek, amelyen értékeltek az elért eredményeket. Az ifjúsági garancia rendszer eredményei már az első két évet követően látványosak, így a nem dolgozó, nem tanuló 25 év alatti fiatalok aránya a 2014-es 13,6 százalékról már 2015-re 11,6 százalékra csökkent, a 2016 harmadik negyedévi adatok pedig szintén régóta nem látott kedvező munkanélküliségi és foglalkoztatási értéket mutatnak.

Kiállítás a Kormányhivatal dolgozóinak munkáiból

2015.12.14