2021.10.17, Vasárnap

Jász-Nagykun-Szolnok Kormányhivatal

Látványosan tisztult a mézpiac

2018.02.08

A mézek vizsgálatával kezdte az évet a megyei fogyasztóvédelmi hatóság. Januárban mintavételes eljárással ellenőrizték Jász-Nagykun-Szolnok megyében a boltok polcain kapható mézeket, hatékonyan védve idén is a vásárlók, családok érdekeit.

Kormányhivatali Családi és Sportnap Szolnok megyében

2017.10.11

A megnyitón dr. Kállai Mária kormánymegbízott hangsúlyozta, hogy a sport és a kultúra mennyire fontos a közösségépítés szempontjából is.

A Törökszentmiklósi Járási Hivatal két épületén készült el a korszerűsítés

2017.09.25

Az energiahatékonysági fejlesztés a két épület esetében összesen 154 millió 374 ezer Ft.

Kunszentmártonban is átadták a Földhivatali Osztály korszerűsített épületét

2017.07.06

Aktuális

Az energiahatékonysági fejlesztés 97.600 millió forintból valósult meg és a számítások szerint 1,6 millió forint lesz az éves megtakarítás- mondta a megyei kormánymegbízott.

Tovább bővül a megyei kormányhivatal energiatakarékos épületeinek száma

2017.06.23

A megyei kormányhivatal 1,2 milliárd forintos támogatásból a megye 5 településének 10 helyszínén végezhet el energiahatékonysági fejlesztést. Az első két épület korszerűsítése befejeződött, melyeket ünnepség keretében adtak át.

Elismeréseket adtak át a városi pedagógus napi ünnepségen

2017.06.13

Az eseményen a pedagógusok nevelő-oktató munkája előtt hajtottak fejet. Azok előtt tisztelegtek, akik a magyar társadalmat formálják, az új generációk gondolkodásának irányt mutatnak, tudásukat megalapozzák. A szülők mellett a legfontosabb a pedagógusok tevékenysége gyermekeink nevelése, oktatása terén, ezért kezük munkája a társadalom későbbi tükörképe.

Felülvizsgálják a rendeleteket, egyszerűsödhetnek a hatósági eljárások

2017.05.07

A hatóság tevékenységének egyszerűsítése és gyorsítása a célja annak a projektnek, amelyről kétnapos konferencia keretében tanácskoztak a fővárosi és megyei kormányhivatalok vezetői Szolnokon. A „Hatósági eljárások és hatósági jogalkalmazás gyakorlat felülvizsgálata és egyszerűsítése” projekt célja, hogy a hatóságok olykor túlzottan bürokratikus eljárásai felülvizsgálják és javaslatot tesznek azok egyszerűsítésére, illetve megszüntetésére.

Eredményesen zárult az ifjúsági garancia rendszer első két éve

2017.02.24

A nemzetgazdasági Minisztériumban Ifjúsági Garancia szakmai konferenciáját rendeztek, amelyen értékeltek az elért eredményeket. Az ifjúsági garancia rendszer eredményei már az első két évet követően látványosak, így a nem dolgozó, nem tanuló 25 év alatti fiatalok aránya a 2014-es 13,6 százalékról már 2015-re 11,6 százalékra csökkent, a 2016 harmadik negyedévi adatok pedig szintén régóta nem látott kedvező munkanélküliségi és foglalkoztatási értéket mutatnak.

Kiállítás a Kormányhivatal dolgozóinak munkáiból

2015.12.14

Emléktáblát avattak dr. Küry Albert tiszteletére

2017.12.23

Dr. Küry Albert Jász-Nagykun-Szolnok vármegye alispánja, éppen 150 éve, 1867. december 10-én született.

Az egységes joggyakorlatról konzultáltak Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2017.09.29

Szakmai konzultációt tartott a megye területén dolgozó elsőfokú építésügyi és építésfelügyeleti hatósági feladatot ellátó munkatársak részére a megyei Kormányhivatal.

Tisztább lett a Zagyva mindkét partja

2017.09.18

Szeptember 15-17 között immár hetedik alkalommal tartják meg a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót, melyhez a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal ismét csatlakozott.

Együttműködési megállapodást kötött a kormányhivatal a vállalkozások tevékenységének segítése érdekében

2017.06.23

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal kiemelt feladatának tekinti a vállalkozások tevékenységének segítését. Az évek során kialakított jó együttműködésnek köszönhetően a társhatóságok is partnerek ebben a munkában. A megyei Kormányhivatal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával és Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködési megállapodást írt alá annak érdekében, hogy ennek mentén a vállalkozások és gazdálkodók versenyképessége növekedjen. A megállapodást igazoló dokumentum aláírása folytatása és egyben kezdete is a két szervezettel való eddigi jól működő munkakapcsolatnak.

Társadalmi halőri és halászati őri tanfolyam és vizsga indul júliusban

2017.06.22

A Kormányhivatal által szervezett tanfolyamra július 11-ig lehet jelentkezni, vizsgázni pedig a jelentkezők létszámától függően akár már július végén.

Egészségfejlesztés az oktatásban címmel tartottak konferenciát a Megyeházán

2017.05.10

A megye oktatási intézményei számára megtartott rendezvényen az egészséges életmód témakörébe tartozó szerteágazó témakörökben hangzottak el rövid előadások. Az eseményen szó volt a kormányhivatal szerepéről és eszközeiről az oktatásban, a rendőrség és a védőnők szerepéről, és a szertelen programokról is. Végül óvodás csoportok számára nyílt lehetőség megtekinteni a kézmosás fontosságát erősítő interaktív kiállítást.

A gyors és hatékony ügyintézés megvalósításáért képzik a dolgozókat

2017.04.01

Újabb állami tisztviselők végezték el az ügyintézői képzést. Szolnokon három megyei Kormányhivatal 118 munkatársa vehette át oklevelét.

Állami kitüntetetteket köszöntöttek a megyeházán

2016.10.27

Néhány éve született döntés arról, hogy a város és a megye állami és megyei díjazottjait közös ünnepségen is köszönti a kormányhivatal, a megye és a város vezetése.