2024.04.12, Péntek

Jász-Nagykun-Szolnok Kormányhivatal

Átadták a város díjait Karcagon

2022.08.22

Helyi hírek

Zászlófelvonással, majd az új kenyér megszentelésével és megáldásával kezdődött az államalapítás ünnepe alkalmából rendezett önkormányzati ülés Karcagon. Dr. Berkó Attila megyei főispán köszöntője után kitüntetések átadására került sor.

Indokolt a játszóterek további, rendszeres ellenőrzése

2022.08.04

Helyi hírek

Sorra járják Jász-Nagykun-Szolnok megye játszótereit a Fogyasztóvédelmi Hatóság szakemberei. A helyszíni ellenőrzések célja, hogy mindenhol biztonságos játszótéri eszközök várják a gyerekeket.

Hamarosan nyithatnak a Tiszai szabadstrandok

2022.05.25

Helyi hírek

Néhány hét múlva beköszönt a nyár és ezzel együtt a strandszezon. Idén Jász-Nagykun-Szolnok megyében várhatóan öt természetes fürdőhely várja majd a strandolókat a Tisza partján: az abádszalóki, a tiszafüredi, a szolnoki, a nagykörűi és a tiszapüspöki szabadstrand is rendelkezik fürdővízhasználati engedéllyel.

Május 15-e a család nemzetközi napja

2022.05.15

Helyi hírek

Május a családok hónapja, hiszen első vasárnapján az édesanyákat, az utolsón a gyerekeket, a hónap közepén pedig a családokat ünnepeljük.

Támogatásokra és innovatív fejlesztésekre van szükség az agráriumban

2022.05.08

Helyi hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége megyei szervezete, valamint a Magyarok Kenyere Alapítvány tartott Tájékoztató Fórumot a megye gazdálkodóinak.

Vállalkozóvá válást elősegítő programot indít a szolnoki kormányhivatal

2022.04.27

Helyi hírek

Vállalkozz, legyél Te is önfoglalkoztató! néven megyei munkaerőpiaci programot indít a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal.

Az emberi munka a szociális ágazat alapja: Szolnokon is ünnepelték a szociális munka napját

2021.11.16

Aktuális

Szolnokon ünnepelte a szociális munka napját a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége. Az ünnepségen dr. Katona Károly főigazgató vett részt a kormányhivatal részéről.

Érzékenyítették a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal munkatársait

2020.06.24

Aktuális

Szorosabbra fűzte együttműködését a Kormányhivatal, illetve a Vakok és Gyengénlátók megyei szervezete. A partnerség erősítéseként első lépésben tréning formájában ismerhették meg munkatársaink az egyesület látássérült tagjainak mindennapi ügyintézésével kapcsolatos tapasztalatait.

Emléktáblát avattak dr. Küry Albert tiszteletére

2017.12.23

Dr. Küry Albert Jász-Nagykun-Szolnok vármegye alispánja, éppen 150 éve, 1867. december 10-én született.

Az egységes joggyakorlatról konzultáltak Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2017.09.29

Szakmai konzultációt tartott a megye területén dolgozó elsőfokú építésügyi és építésfelügyeleti hatósági feladatot ellátó munkatársak részére a megyei Kormányhivatal.

Tisztább lett a Zagyva mindkét partja

2017.09.18

Szeptember 15-17 között immár hetedik alkalommal tartják meg a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót, melyhez a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal ismét csatlakozott.

Együttműködési megállapodást kötött a kormányhivatal a vállalkozások tevékenységének segítése érdekében

2017.06.23

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal kiemelt feladatának tekinti a vállalkozások tevékenységének segítését. Az évek során kialakított jó együttműködésnek köszönhetően a társhatóságok is partnerek ebben a munkában. A megyei Kormányhivatal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával és Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködési megállapodást írt alá annak érdekében, hogy ennek mentén a vállalkozások és gazdálkodók versenyképessége növekedjen. A megállapodást igazoló dokumentum aláírása folytatása és egyben kezdete is a két szervezettel való eddigi jól működő munkakapcsolatnak.

Társadalmi halőri és halászati őri tanfolyam és vizsga indul júliusban

2017.06.22

A Kormányhivatal által szervezett tanfolyamra július 11-ig lehet jelentkezni, vizsgázni pedig a jelentkezők létszámától függően akár már július végén.

Egészségfejlesztés az oktatásban címmel tartottak konferenciát a Megyeházán

2017.05.10

A megye oktatási intézményei számára megtartott rendezvényen az egészséges életmód témakörébe tartozó szerteágazó témakörökben hangzottak el rövid előadások. Az eseményen szó volt a kormányhivatal szerepéről és eszközeiről az oktatásban, a rendőrség és a védőnők szerepéről, és a szertelen programokról is. Végül óvodás csoportok számára nyílt lehetőség megtekinteni a kézmosás fontosságát erősítő interaktív kiállítást.

A gyors és hatékony ügyintézés megvalósításáért képzik a dolgozókat

2017.04.01

Újabb állami tisztviselők végezték el az ügyintézői képzést. Szolnokon három megyei Kormányhivatal 118 munkatársa vehette át oklevelét.

Szünetel az ügyfélfogadás Törökszentmiklóson

2022.08.17

Helyi hírek

2022. augusztus 24-én, szerdán informatikai karbantartás miatt a Törökszentmiklós, Kossuth Lajos utca 135/a szám alatti kormányablakban 8:00-12:00 óráig szünetel az ügyfélfogadás.

Sikeres a nyári diákmunka Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2022.08.03

Helyi hírek

Bár még csak félidejénél tart a nyári diákmunka program, megyénkben eddig közel egyezerháromszáz fiatal talált magának munkát.

Megkezdődött Jász-Nagykun-Szolnok megye mezőgazdasági területeinek átfogó ellenőrzése

2022.05.21

Helyi hírek

A kormányhivatal Földhivatali Főosztályának munkatársai megkezdték a 2022. évi határszemlét. Az ide vonatkozó törvény értelmében a termőföldet művelési ágának megfelelő termeléssel kell hasznosítani, vagy megakadályozni a gyomnövények megtelepedését. Többek között ezt ellenőrzik a hivatal munkatársai a következő hónapokban.

TeSzedd! – a szolnoki Tisza-parton is

2022.05.10

Helyi hírek

Az összegyűjtött szemét nagy része műanyag flakon és cigarettacsikk volt, de akadt, ahol hátizsákot és fél pár cipőt találtak.

Jubileum alkalmából köszöntötték a kormányhivatal főosztályvezetőjét Szolnokon

2022.05.07

Helyi hírek

Huszonöt éve dolgozik kormányzati jogviszonyban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztályának vezetője.

Több mint 51 millió forinttal segíti a vállalkozóvá válást a megyei kormányhivatal

2021.12.31

Helyi hírek

A támogatások kifizetéséhez érkezett a "Vállalkozz, legyél Te is önfoglalkoztató" munkaerőpiaci program, melyet idén ősszel indított a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal. A program célja az önfoglalkoztatóvá válás támogatása, a foglalkoztatottság további növelése.

Jó eredménnyel zárult a mezőtúri járási foglalkoztatási paktum

2020.10.02

Helyi hírek

Foglalkoztatást paktum zárult a héten, Mezőtúron, amely segítségével közel háromszázan kaptak támogatást.

Látványosan tisztult a mézpiac

2018.02.08

A mézek vizsgálatával kezdte az évet a megyei fogyasztóvédelmi hatóság. Januárban mintavételes eljárással ellenőrizték Jász-Nagykun-Szolnok megyében a boltok polcain kapható mézeket, hatékonyan védve idén is a vásárlók, családok érdekeit.

Kormányhivatali Családi és Sportnap Szolnok megyében

2017.10.11

A megnyitón dr. Kállai Mária kormánymegbízott hangsúlyozta, hogy a sport és a kultúra mennyire fontos a közösségépítés szempontjából is.

A Törökszentmiklósi Járási Hivatal két épületén készült el a korszerűsítés

2017.09.25

Az energiahatékonysági fejlesztés a két épület esetében összesen 154 millió 374 ezer Ft.

Kunszentmártonban is átadták a Földhivatali Osztály korszerűsített épületét

2017.07.06

Aktuális

Az energiahatékonysági fejlesztés 97.600 millió forintból valósult meg és a számítások szerint 1,6 millió forint lesz az éves megtakarítás- mondta a megyei kormánymegbízott.

Tovább bővül a megyei kormányhivatal energiatakarékos épületeinek száma

2017.06.23

A megyei kormányhivatal 1,2 milliárd forintos támogatásból a megye 5 településének 10 helyszínén végezhet el energiahatékonysági fejlesztést. Az első két épület korszerűsítése befejeződött, melyeket ünnepség keretében adtak át.

Elismeréseket adtak át a városi pedagógus napi ünnepségen

2017.06.13

Az eseményen a pedagógusok nevelő-oktató munkája előtt hajtottak fejet. Azok előtt tisztelegtek, akik a magyar társadalmat formálják, az új generációk gondolkodásának irányt mutatnak, tudásukat megalapozzák. A szülők mellett a legfontosabb a pedagógusok tevékenysége gyermekeink nevelése, oktatása terén, ezért kezük munkája a társadalom későbbi tükörképe.

Felülvizsgálják a rendeleteket, egyszerűsödhetnek a hatósági eljárások

2017.05.07

A hatóság tevékenységének egyszerűsítése és gyorsítása a célja annak a projektnek, amelyről kétnapos konferencia keretében tanácskoztak a fővárosi és megyei kormányhivatalok vezetői Szolnokon. A „Hatósági eljárások és hatósági jogalkalmazás gyakorlat felülvizsgálata és egyszerűsítése” projekt célja, hogy a hatóságok olykor túlzottan bürokratikus eljárásai felülvizsgálják és javaslatot tesznek azok egyszerűsítésére, illetve megszüntetésére.

Eredményesen zárult az ifjúsági garancia rendszer első két éve

2017.02.24

A nemzetgazdasági Minisztériumban Ifjúsági Garancia szakmai konferenciáját rendeztek, amelyen értékeltek az elért eredményeket. Az ifjúsági garancia rendszer eredményei már az első két évet követően látványosak, így a nem dolgozó, nem tanuló 25 év alatti fiatalok aránya a 2014-es 13,6 százalékról már 2015-re 11,6 százalékra csökkent, a 2016 harmadik negyedévi adatok pedig szintén régóta nem látott kedvező munkanélküliségi és foglalkoztatási értéket mutatnak.