2024.03.28, Csütörtök
Támogatásokra és innovatív fejlesztésekre van szükség az agráriumban
Fotó: kormanyhivatal.hu

Támogatásokra és innovatív fejlesztésekre van szükség az agráriumban

JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet

2022.05.08. 10:00

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége megyei szervezete, valamint a Magyarok Kenyere Alapítvány tartott Tájékoztató Fórumot a megye gazdálkodóinak.

Hirdetés

Az eseményen a Kamarai választásokról, a fejlesztési lehetőségekről, és a Magyarok Kenyere -15 millió Búzaszem Programról is hallhattak információt a rendezvény vendégei - olvasható a kormányhivatal honlapján.

 

Fotó: kormanyhivatal.hu

 

 

Nincs könnyű helyzetben az agrárium, a koronavírus-járvány, az elmúlt hónapok csapadékszegény időjárása, a világpiaci áremelkedés, az orosz-ukrán háború korábban soha nem tapasztalt nehézségek elé állította a mezőgazdaság és élelmiszeripar szereplőit – hangzott el dr. Berkó Attila kormánymegbízott beszédében.

 

 

Hubai Imre Csaba, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke is hangsúlyozta: rendkívüli körülmények között kellett termelniük a hazai gazdálkodóknak, megemelkedtek az energia-, a műtrágya-, a gépalkatrész-, és az üzemanyagárak. A legfontosabb kérdéssé az vált, miként lehet fenntartható módon, gazdaságosan működtetni az agráriumot. Ehhez támogatásokra és innovatív fejlesztésekre van szükség – nyilatkozta a megyei elnök.

Kiss Róbert, a NAK megyei igazgatója arra kérte a megye gazdálkodóit, aktívan vegyenek részt a kamara jövőjének alakításában, menjenek el minél többen szavazni május 20-án. A kamara legfőbb szerve az öt évre választott országos küldöttgyűlés. Tagjai a megyei küldöttek, valamint a kamara megyei szervezeteinek választott elnökei. 2022. május 20-án, a kamarai választások során a megyei küldöttlistára lehet leadni a voksokat.

A fórumon elhangzott: idén is folytatódik a Magyarok Kenyere Program. 2022-ben már nem csak gabonával és liszttel, hanem pénzbeli segítséggel is lehet támogatni a rászorulókat, elsősorban a Kárpátalján élőket.

Helyi hírekJász-Nagykun-Szolnok KormányhivatalNemzeti Agrárgazdasági Kamaraagrárgazdaság