2019.06.19, Szerda

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Jó állapotban teleltek át az őszi vetések

2018.04.17

Aktuális

Az idei enyhe, általában hótakaró nélküli telet viszonylag jól átvészelték az őszi vetések. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felmérése szerint az 1,6 millió hektáros őszi vetésű kalászos gabona és őszi káposztarepce vetésterületének 90 százalékán jó vagy közepes minőségűek a növényállományok.

A mezőgazdasági kultúra otthona is a karcagi szolgáltató központ

2018.02.03

Aktuális

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Karcagon nyitotta meg az országban hatodik NAK Szolgáltató Központját, 2018. február 2-án, ami már a mezőgazdasági kultúra otthona.

Búzagyűjtő nap lesz Kisújszálláson

2017.07.13

Aktuális

A Magyarok Kenyere Program Jász-Nagykun-Szolnok megyei búzagyűjtő napja július 15-én lesz, mellyel a megyében útnak indul a búzaadományok gyűjtése.

A megyében is sok a hagyma, kell a termelők összefogása

2017.05.26

Gazdaság

A szakemberek szerint a magyar áttelelő hagyma már várhatóan június 10. körül kapható lesz a piacon. Ezt követően a magyar vöröshagymából és fokhagymából augusztus végétől egészen a következő év januárig-februárig ki lehet elégíteni a belföldi igényeket.

Tanyafejlesztésre és természeti károk megelőzésére igényelhető támogatás

2017.02.05

Gazdaság

Két új, együttesen mintegy 10 milliárd forint keretösszegű pályázat jelent meg a Vidékfejlesztési Program keretében, támogatás a tanyák infrastrukturális fejlesztésére, illetve a jégesőkár megelőzésére szolgáló beruházásokra igényelhető.

Ízkavalkád lesz Szolnokon

2018.04.08

Kitekintő

2018. április 14-i XIII. Pelikán Kupa elnevezésű nemzetközi gasztronómiai kiállítás és verseny keretein belül a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatósága megrendezi a „Megyei Ízek Tavaszi Kavalkádja” című kiállítást és vásárt.

Szolnokon a rizs és a cseresznye lesz fókuszban

2017.10.03

Aktuális

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közreműködésével is zajló Eredetvédelmi Fórumsorozat következő állomása október 11-én, Szolnokon lesz.

Együttműködési megállapodást kötött a kormányhivatal a vállalkozások tevékenységének segítése érdekében

2017.06.23

Gazdaság

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal kiemelt feladatának tekinti a vállalkozások tevékenységének segítését. Az évek során kialakított jó együttműködésnek köszönhetően a társhatóságok is partnerek ebben a munkában. A megyei Kormányhivatal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával és Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködési megállapodást írt alá annak érdekében, hogy ennek mentén a vállalkozások és gazdálkodók versenyképessége növekedjen. A megállapodást igazoló dokumentum aláírása folytatása és egyben kezdete is a két szervezettel való eddigi jól működő munkakapcsolatnak.

Rekordévhez gratulált a szolnoki Gazdafórumon a gazdáknak Fazekas Sándor

2017.03.04

Gazdaság

A NAK Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezete és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gazdakörök Szövetsége közösen Gazdafórum című rendezvényt tartott március 3-án, amelyen az agrártárca vezetője aktuális mezőgazdasági témákról adott tájékoztatást.

Összefogással stabilabbá válhat a magyar hagymaágazat

2019.01.19

Aktuális

Alapvető cél, hogy amikor van magyar áru a piacon, akkor azt forgalmazzák a kereskedők.