2024.04.19, Péntek
Jász-Nagykun-Szolnok megye gazdái adományozták a legtöbb búzát
Illusztráció, unsplash.com

Jász-Nagykun-Szolnok megye gazdái adományozták a legtöbb búzát

kormanyhivatal.hu/ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

2022.10.18. 10:07

Rekordmennyiségű gabonát ajándékoztak Jász-Nagykun-Szolnok megye gazdálkodói a Magyarok Kenyere Programban. Az adakozásnak köszönhetően ötvenöt önkormányzat, karitatív szervezet, intézmény képviselője vehetett át adománylevelet.

Hirdetés

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyarok Kenyere Alapítvány az idei évben is megszervezte a búzaadományok gyűjtését a „Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem” Programban. Hubai Imre Csaba, a megyei NAK elnöke elmondta: ebben az évben megyénkben gyűlt össze a legtöbb, százhat tonna gabona, amelyet több mint ezerötszázötvenen adtak össze.

Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő méltatta a programot és elismerően szólt a megyei gazdák összefogásáról. Amiért ilyen sok adomány gyűlt össze, a gazdák kérelmezték, hogy a megyei rászorulók is kaphassanak az őrölt búzából – hangzott el dr. Kállai Mária beszédében.

A rendezvény védnökeként a kormányhivatalt dr. Berkó Attila főispán képviselte.

A Megyeháza dísztermében tartott ünnepi eseményen - adománylevél formájában - jelképesen adták át a lisztet. Ténylegesen október 24-én vehetik majd át a támogatott szervezetek, önkormányzatok az őrlést végző jászberényi Szatmári Malom Kft-től.

Helyi hírekJász-Nagykun-Szolnok megyeMagyarok Kenyere AlapítványNemzeti Agrárgazdasági KamaraMagyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségegabona