2020.05.26, Kedd

Hirdetés

Kunszentmártonban is átadták a Földhivatali Osztály korszerűsített épületét
Berec Zsolt Miklós facebook

Kunszentmártonban is átadták a Földhivatali Osztály korszerűsített épületét

Jász-Nagykun-Szolnok Kormányhivatal

2017.07.06. 06:40

Az energiahatékonysági fejlesztés 97.600 millió forintból valósult meg és a számítások szerint 1,6 millió forint lesz az éves megtakarítás- mondta a megyei kormánymegbízott.

Hirdetés

 

A területi közigazgatás átalakítása során célként fogalmazódott meg a kormányhivatalok takarékos és hatékony működésének megteremtése. Az új európai uniós ciklusban újabb források állnak rendelkezésre, melyből a megyei kormányhivatal 1,2 milliárd forintos támogatásban részesült. Ennek köszönhetően a megye 5 településének 10 helyszínén végezhet el energiahatékonysági fejlesztést. Kunszentmártonban is átadták a járási hivatal Földhivatali Osztálya korszerűsített épületét, mellyel már öt kormányhivatali ingatlan felújítása fejeződött be.

A projekt hozzájárul a jelentősebb közhasználatú épületek energiatakarékosságához, az energiafelhasználás racionalizálásához, a megújuló energiafelhasználás fokozásához, amely nagymértékben csökkenti a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal energiaköltségét. A beruházásra 1,2 milliárd forintot fordít a kormányhivatal 5 település 10 helyszínén. 
 

Az átadási ünnepségen Dr. Kállai Mária kormánymegbízott elmondta: a fejlesztés révén javulnak az épületek hőtechnikai adottságai, korszerűbbek lesznek a fűtési és használati melegvíz-rendszerek, a világítási rendszerek energiatakarékossá vállnak és csökken a fosszilis energiahordozók felhasználása. A projekt harmadik fejezete zárult le. A szolnoki és a jászberényi épületátadók után itt Kunszentmártonban is birtokba vehetik a földhivatali osztály munkatársai a korszerűsített épületet.
 

Boldog István a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy ennek az energiahatékonysági korszerűsítésnek köszönhetően a járási hivatal munkatársai és az ügyfelek is a kor követelményeinek megfelelő körülmények között dolgozhatnak, intézhetik ügyeiket. Az állami segítségnyújtás azonban itt nem ér véget, hiszen a digitalizáció területén megkezdett fejlesztés is nagy mértékben járul majd hozzá a gyors és hatékony ügyintézéshez. 
 

Wenner-Várkonyi Attila polgármester köszönetét fejezte ki, hogy a város egyik legpatinásabb épülete is bekerülhetett a kormányhivatal 10 felújítandó ingatlanja közé. A magas szakmai színvonalon elvégzett kivitelezés eredményeként tovább javult a településképe - mondta Kunszentmárton polgármester.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok KormányhivatalKunszentmártonKunszentmárton Földhivatali Osztály