2024.04.25, Csütörtök
Az emberi munka a szociális ágazat alapja: Szolnokon is ünnepelték a szociális munka napját
Illusztráció, pixabay.com

Az emberi munka a szociális ágazat alapja: Szolnokon is ünnepelték a szociális munka napját

JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet

2021.11.16. 13:46

Szolnokon ünnepelte a szociális munka napját a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége. Az ünnepségen dr. Katona Károly főigazgató vett részt a kormányhivatal részéről.

Hirdetés

Elhivatott, lelkes, elkötelezett munkatársakkal rendelkezik a magyar szociális ágazat – mondta a szociális munkások köszöntésén, az országos főigazgatóság igazgató-helyettese. Ivacs Balázs elmondta, tizennyolcezer-ötszázan dolgoznak Magyarországon az ágazatban, és mindenki hozzáteszi a magáét a hivatásért, végezzen bármilyen munkát is.

Bár az infrastruktúra nem a legfejlettebb – fogalmazott –, a lehetőségekhez mértek próbáljuk fejleszteni. Az ellátottak és a munkatársak számára is megfelelő körülményeket kell teremteni. Apróbb fejlesztések idén is voltak, és apróbb lépésekkel igyekszünk előre lépni – tette hozzá Ivacs Balázs.

Hangsúlyozta, a szektorban a humán erőforrás a legfontosabb, hiszen hiába van jó infrastruktúra, az szakképzett humánerő nélkül semmit nem ér.

Munkatársainak lelkességét, a mások segítéséért végzett erőfeszítéseket emelte ki Kiss Róza, a megyei kirendeltség igazgatója. Az ünnepségen köszöntötték a kimagaslóan jó munkát végző kollégákat.

Aktuálisszociális munka napjaJász-Nagykun-Szolnok Kormányhivatalünnepség