2024.04.20, Szombat

A Törökszentmiklósi Járási Hivatal két épületén készült el a korszerűsítés

kormanyhivatal.hu

2017.09.25. 11:30

Az energiahatékonysági fejlesztés a két épület esetében összesen 154 millió 374 ezer Ft.

Hirdetés

 

A területi közigazgatás átalakítása során célként fogalmazódott meg a kormányhivatalok takarékos és hatékony működésének megteremtése. Ebben az európai uniós ciklusban 20 milliárd forintot fordíthatnak a kormányhivatalok összesen 237 épületük energiahatékonyságát szolgáló felújítására. A megyei kormányhivatal 1,2 milliárd forintos támogatásból a megye 5 településének 10 helyszínén végezhetett el energiahatékonysági fejlesztést.

A Kormányhivatali projektben szereplő 10 ingatlan esetében, - a négy szolnoki, két törökszentmiklósi, két jászberényi, valamint egy kunszentmártoni és egy tiszafüredi épületen - teljes homlokzati és tetőtér hőszigetelést, homlokzati nyílászárócserét, fűtéskorszerűsítést és elektromos korszerűsítést végeznek el, valamint az épületekre majd nyolcszáz napelemet szerelnek föl a szakemberek.

Az ünnepségen Boldog István országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy mennyire fontosak ezek a források a kevésbé fejlett térségek fejlődése szempontjából. Törökszentmiklós az elmúlt években több milliárd forintot költhet el különböző célokra, megszépült a városközpont, épül a tanuszoda, két járási hivatali épületének energiahatékonysági korszerűsítése fejeződött be, a foglalkoztatás javítására is több milliárd forint áll rendelkezésre, valamint több forrás érkezett a civilszférához is. Ezeknek a fejlesztéseknek, támogatásoknak a hasznát a törökszentmiklósi emberek élvezik. Egyre szebb és élhetőbb lesz ez az alföldi település is - tette hozzá a képviselő.

 

 

Dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott kiemelte: a projekt egy újabb része zárult le, hiszen itt Törökszentmiklóson is átadhatjuk a Járási Hivatal központi épületében dolgozóknak és a Foglalkoztatási Osztály munkatársainak, valamint az ügyfeleknek a korszerűsített épületeket. Az energiahatékonysági fejlesztés a két épület esetében összesen 154 millió 374 ezer Ft. Az energiafogyasztás költsége a felújítás előtt éves viszonylatban a két épületnél 2.748 millió forint volt, ezt követően pedig ez az összeg 1.277 millió forint lesz. Az éves megtakarítás több mint másfél millió forint A számok magukért beszélnek. Örömmel mondhatjuk, hogy 2014 és 2017 között kormányhivatalunk 3 627 163 336 Ft értékben gyarapítja „hard” részét- fogalmazott a kormánymegbízott.

 

Kovács Sándor a megyei közgyűlés elnöke leszögezte. a rendszerváltás óta nem volt arra példa, hogy ilyen mértékű fejlesztés történjen a térségben is. Országos, sőt nemzetközi léptékben mérve is jelentős üzemek találhatók az Alföld közepén is, vannak már, amelyek működnek, és vannak olyanok, amelyek hamarosan kezdik meg működésüket. Ezzel a foglalkoztatás is sokat javult, hiszen ma már itt is munkaerőgondokkal is küzdenek a vállalkozások. Jól látható tehát a fejlődés a gazdasági életben, a munkahelyteremtésben és a közigazgatás területén egyaránt- mondta a megyei közgyűlés elnöke.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Kormányhivatalenergetikai korszerűsítésTörökszentmiklósTörökszentmiklósi Járási Hivatal