2024.04.19, Péntek

Elismeréseket adtak át a városi pedagógus napi ünnepségen

kormanyhivatal.hu

2017.06.13. 21:18

Az eseményen a pedagógusok nevelő-oktató munkája előtt hajtottak fejet. Azok előtt tisztelegtek, akik a magyar társadalmat formálják, az új generációk gondolkodásának irányt mutatnak, tudásukat megalapozzák. A szülők mellett a legfontosabb a pedagógusok tevékenysége gyermekeink nevelése, oktatása terén, ezért kezük munkája a társadalom későbbi tükörképe.

Hirdetés

Pedagógus nap alkalmából tartottak városi ünnepséget a megyeszékhelyen Szolnokon, az egyetemi campuson. 

Az eseményen részt vett többek között Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, a Jász-Nagykun-Szolnok Tehetségsegítő Tanács elnöke, dr. Bozó Andrea a Szolnoki Járási Hivatal vezetője, dr. Ailer Piroska, a Pallasz Athéné Egyetem rektora, Finta Zita, a Pallasz Athéné Egyetem kancellárja és Szalay Ferenc polgármester is.

 

 

A pedagógusi pálya az egyik legcsodálatosabb, s egyben legfontosabb hivatás - hangzott el Szalay Ferenc köszöntőjében. - A gyerekek, a felnövekvő fiatalok Öntől és Kollégáiktól kapják meg azokat az alapokat, melyre később bátran építhetnek az életben, s amivel a saját értékeiket csiszolhatják. Persze ez az emberi csoda egyben hatalmas felelősség is, hiszen hazaszerető, tisztességes, becsületes, a fontos magyar értékekkel és szokásokkal tisztában lévő, azokat tiszteletben tartó generációkat kell adniuk az országnak. Szolnok városa mindent megtesz azért, hogy az iskolai rendszert segítse, támogassa. Nagyon fontos, hogy oktatási intézményeink biztonságban vannak, csakúgy, mint a benne dolgozó pedagógusok. Számítunk mindenki munkájára, hiszen tanárainknak köszönhetően működik olyan magas színvonalon a szolnoki oktatás. Lehetőségeink szerint mindent megteszünk azért, hogy Önök és a gyerekek a lehető legjobb körülmények között dolgozzanak. Iskolákat újítunk föl, a Fiumei úti és a Kőrösi-Csoma Sándor, valamint a szandaszőlősi iskolák után most éppen a Szegő Gábor iskola korszerűsítésén dolgozunk, hogy aztán majd kezdhessük a többit - fogalmazott a polgármester ünnepi beszédében.

 

 

Köszöntötték a Rubin, Vas, Gyémánt és Arany Díszokleveleseket, azokat a pedagógusokat, akik állami vagy egyéb országos szakmai elismerésben részesültek, valamint átadták a Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket.

 

Három pedagógust köszöntöttek abból az alkalomból, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Tehetségsegítő Tanács és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat „Pro Talento” emlékplakettet adományozott számukra. A kitüntetés célja a tehetséggondozás területén kimagasló nevelő-oktató tevékenységet folytató pedagógusok munkájának elismerése. Az elismeréseket Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, a Jász-Nagykun-Szolnok Tehetségsegítő Tanács elnöke és Szutorisz-Szügyi Csongor, a Szolnoki Tankerület igazgatója adta át Dr. Horváthné Czakó Editnek, a Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola pedagógusának, Tóthné Kálmán Máriának, a Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusának és Tóthné Kovács Irénnek, a Kossuth Lajos Gimnázium pedagógusának.

 

 

Az eseményt a Jazzation együttes színesítette nagysikerű műsorával.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Kormányhivatalpedagógusnap