2024.04.19, Péntek

Tisztább lett a Zagyva mindkét partja

kormanyhivatal.hu

2017.09.18. 12:47

Szeptember 15-17 között immár hetedik alkalommal tartják meg a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót, melyhez a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal ismét csatlakozott.

Hirdetés

 

 

A Földművelésügyi Minisztérium évről évre meghirdeti háromnapos akcióját, melynek keretében szerte az országban megtisztítják szűkebb-tágabb környezetünket a TeSzedd! önkéntesei.

A szemétszedéshez szükséges eszközök (zsák, kesztyű, gyorskötöző) már a Pólya Tibor úti gyülekezőnél várták a dolgos munkatársakat. 2011-ben csatlakoztak a legnagyobb önkéntes mozgalomhoz, s azóta minden évben közösen tisztítják meg a Zagyva árterét és a sétányt az eldobott cigarettacsikkektől, bokrok közé hajigált palackoktól, papírszeméttől.

A megyeszékhelyen a kormányhivatal és a járási hivatal kb. kétszáz munkatársa a Zagyva két partján gyűjtötte a papír- és műanyag hulladékot. Ezzel párhuzamosan a megye többi járásában is folyt a közterületeket érintő szemétszedési akció. Nyolc másik helyszínen, a járási hivatalok mintegy százötven munkatársa tette szebbé környezetét.

Magyarország az akcióval minden évben csatlakozik a nemzetközi takarítási világnaphoz, melynek ismert mottója: Gondolkodj világméretekben és cselekedj otthon!

Helyi hírekJász-Nagykun-Szolnok KormányhivatalZagyvaTeSzedd!Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció