2024.04.26, Péntek

Kormányhivatali Családi és Sportnap Szolnok megyében

Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kormányhivatal

2017.10.11. 13:14

A megnyitón dr. Kállai Mária kormánymegbízott hangsúlyozta, hogy a sport és a kultúra mennyire fontos a közösségépítés szempontjából is.

Hirdetés

 

Napfényes idő, jó hangulat, aktív résztvevők. Ezek jellemezték az I. Kormányhivatali Családi és Sportnapot, melyen a házigazda szolnokiakon kívül, Jászapáti, Jászberény, Karcag, Kunhegyes, Kunszentmárton, Mezőtúr, Tiszafüred és Törökszentmiklós hivatali munkatársai is részt vettek.

 

Több mint hatszázan jöttek el a kormányhivatal hagyományteremtő rendezvényére, hogy családjukkal, munkatársaikkal együtt sportoljanak, versenyezzenek a Tiszaligetben. A szabadban zajló események alkalmat adtak a közösségépítésre is. Mint az kormánymegbízott asszony köszöntőjében elhangzott: „A sport pedig egy olyan terület, melynek nem csak az egészségmegőrzésben van jelentősége, hanem preventív szerepe is kimutatható. A magyar társadalom mindössze 8%-a végez heti rendszerességgel testedzést. Azt remélem, hogy az ilyen típusú rendezvények kedvet csinálhatnak a folytatásra.”

A rendezvény komplex szabadidős programot kínált, amelyben mindenki megtalálhatta a számára megfelelő sportolási és kikapcsolódási lehetőséget. Sokan már bemelegítettek, hiszen kerékpárral jöttek.

Az ügyességi pályán mindig sokan voltak. A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki indulhatott, rollerrel, görkorival, kismotorral is.

Tizenkét csapat indult az akadálypályán, ahol az öt állomáson fizikai és szellemi feladatokban mérhették össze ügyességüket a csapatok.

A hivatalok közötti focitorna hat csapat között dőlt el, a körmérkőzéseket követően a Kunszentmártoni Járási Hivatal és kormányhivatalunk agrár- és vidékfejlesztést támogató főosztályának csapata játszotta a döntőt. Keményen küzdött mindkét csapat az elsőségért, melyet végül a kunszentiek Hajtsatok! csapata szerezett meg.

Kicsik-nagyon egyaránt neveztek a sorversenyekre, ahol érdekes feladatokkal készültek a szervezők.

Az ízletes ebédet követően értékes népzenei műsorral ajándékozta meg a résztvevőket a Sodrás népzenei együttes, akikkel sokan együtt énekelték az ismert magyar népdalokat.

A nap során folyamatosan lehetőség volt ping-pongozni, lábteniszezni.

Felnőttek, gyerekek körében egyaránt népszerű volt az íjászat és a lövészet is.

Aki nem szeretett volna versenyezni, igénybe vehette az egyéb rekreációs lehetőségeket is.

A kisebbeknek ugrálóvárat, kézműves foglalkozást és népi játékokat biztosítottak.

A nap hősei az arcfestők voltak, akiket folyamatosan körbevettek az ifjú megrendelők.

Az első családi és sportnap eredményhirdetéssel zárult, ahol Dr. Kállai Mária kormánymegbízott asszonytól és Dr. Berkó Attila főigazgató úrtól oklevelet és érmeket vehettek át a legügyesebbek. 

Galéria

Helyi hírekSzolnokJász-Nagykun-Szolnok KormányhivatalJász-Nagykun-Szolnok megyeTiszaliget