2024.04.26, Péntek
Jó eredménnyel zárult a mezőtúri járási foglalkoztatási paktum
Illusztráció: pexels

Jó eredménnyel zárult a mezőtúri járási foglalkoztatási paktum

kormanyhivatal.hu

2020.10.02. 12:35

Foglalkoztatást paktum zárult a héten, Mezőtúron, amely segítségével közel háromszázan kaptak támogatást.

Hirdetés

A Mezőtúr és a megyei kormányhivatal által megvalósított, európai uniós fejlesztési program célja a térség munkaerőhiányának csökkentése, szakképzett munkaerő pótlása, hátrányos helyzetűek bevonása, új helyi vállalkozások ösztönzése és a versenyképesség javítása volt.

A 2017-ben induló projekt 322 millió forintból valósult meg, és a mezőtúri járás valamennyi települését érintette. A résztvevők bértámogatást kaptak, emellett tanfolyamok is voltak, például gondozó, dajka, gépkezelő, vagy raktáros szakképesítést is lehetett szerezni.

Jó eredménnyel, sikeresen végrehajtottuk a paktum célkitűzéseit – mondta a zárónapon tartott konferencián Bartáné Busi Julianna, a mezőtúri foglalkoztatási osztály vezetője. Kiemelte, a program egyik fontos elvárása volt, hogy a támogatási időszak után száznyolcvan nappal legalább hatvanan megmaradjanak munkahelyükön. Ezt több mint kétszeresen sikerült meghaladni. De jelentős eredmény az is, hogy a programnak köszönhetően húsz új vállalkozással bővült a térség – tette hozzá.

- Mezőtúr azt a célt tűzte ki, hogy maga is hozzájárulhasson a járás foglalkoztatásának javításához, ezért indult a pályázaton – hangsúlyozta a város polgármestere. Herceg Zsolt szerint ezt a célt sikerült elérni. - Köszönet jár a program megvalósítóinak és résztvevőinek is, akik akartak dolgozni, és akartak vállalkozóvá válni – fogalmazott a polgármester.

Helyi hírekJász-Nagykun-Szolnok Kormányhivatalmezőtúrfoglalkoztatás