2024.04.27, Szombat
Új út és új ipari csarnok is épült Karcagon
Illusztráció - Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Új út és új ipari csarnok is épült Karcagon

magyarepitok.hu, mti, KarcagTV

2024.01.02. 14:23

A Colas Út és a Szilasi Kft. fővállalkozásával készült el a projekt.

Hirdetés

Jelentős fejlesztéssel bővült Karcag: a nagykunsági város északkeleti részén alakítottak ki ipari park számára infrastruktúrát. A közbeszerzési adatok szerint a közmű- és útépítési munkákra a Colas Út Zrt., a magasépítési feladatokra pedig a Szilasi és Társa Kft. szerződött. Mint ahogy a vármegyei önkormányzat közleményéből kiderül, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban elnyert csaknem 865 millió forint, teljes mértékben vissza nem térítendő támogatásból készült el a beruházás.

 

Megteremtették a hátteret a sikeres vállalkozáshoz

Egy 13,6 hektáros belterületi ingatlant fejlesztettek a Vágóhíd utca mellett 2,28 hektáron az első ütemben. Szepesi Tibor polgármester korábban elmondta, kis- és középvállalkozások számára teremtik meg az infrastruktúrát, illetve Hubai Imre vármegyei közgyűlési elnök rámutatott: inkubátor jelleggel fog működni az új ipari terület.

A beruházás során 990 négyzetméteres üzemcsarnok épült szociális és irodai kiszolgáló létesítményekkel, illetve egy portaépületet és parkolókat is kialakítottak. Az üzemcsarnok tetőszerkezetére napelemek kerültek, hőszivattyús fűtési rendszert telepítettek a szakemberek.

Emellett 6,5 méter széles, két sávos belső telepi út épült mintegy 2000 négyzetméteren, beton burkolattal, csapadékvíz-elvezetéssel. A belső út mellett ivóvíz, szennyvíz, elektromos áram, gáz és telekommunikációs hálózat gerincvezetékét építették ki a szakemberek közmű kiállási pontokkal.

Helyi hírekKarcagColasipari parkSzilasi és Társa Kft.