2024.10.18, Péntek
Átadták  a karcagi Liget úti Sport- és Szabadidőközpontot
Varga Mihály facebook oldala

Átadták a karcagi Liget úti Sport- és Szabadidőközpontot

MTI

2024.05.27. 09:50

A kormány 9,5 milliárdot fordított a projektre.

A sportfejlesztések hozzájárulnak az emberek egészségéhez is, hogy kevesebb ember kerüljön kórházba - fogalmazott az átadón Varga Mihály  pénzügyminiszter. Hangsúlyozta: a kormány a meglévő állami vagy éppen egyházi körben lévő kórházak, egészségügyi intézmények támogatásáról sem feledkezik meg. Nincs olyan kórház Magyarországon, amely az elmúlt tíz évben ne kapott volna állami segítséget, támogatást fejlesztésekhez, felújításokhoz, eszközbeszerzésekhez, ezeket folytatni is fogják - jegyezte meg.

 

 

Sámándob és pumpapálya a beruházási listán 

F. Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője beszédében kiemelte, hogy Karcag város fejlesztései csapatmunkának köszönhetőek. A település folyamatosan fejlődik, "átugrott egy hatalmas lendülettel a huszadikból a huszonegyedik századba". A létesítményre méltán lehetnek büszkék, ahogyan a közelmúltban elkészült többi beruházására is - mondta, majd példaként említette a Sámándobot, a pumpapályát, az erdei kerékpátutat.
 Szepesi Tibor Karcag polgármestere elmondta:

a karcagi Liget úti Sport- és Szabadidőközpont a kormány 9,5 milliárd forintos támogatásával újult meg.

 

A sportlétesítmény az amatőr- és szabadidő-, illetve a versenysport érdekeit fogja szolgálni - mondta. Ismertetése szerint a bejárati épületben irodákat és több, akár a város turizmusához is hozzájáruló szálláshelyet alakítottak ki. Az utcáról megközelíthető vendéglátóhely és vizesblokk egységeit a külső területeken levő rendezvények alkalmával is igénybe lehet majd venni.

 

 

A beruházás része egy "világszínvonalú gyepszőnyeggel borított labdarúgó pálya", amelyhez világítási rendszer is készült. A sportcentrumot egy rekortán borítású atlétikai edzőpálya teszi teljessé, a legfiatalabbak számára egy játszóteret is kialakítottak. A polgármester közlése szerint parkolók, kerékpártárolók is épültek. A zöldfelületek megtartása, a parkosítás és a fásítás is része a projektnek.
A beszédek után megszentelték, megáldották a létesítményt. Az eseményen - mások mellett - jelen volt Fazekas Sándor fideszes országgyűlési képviselő, Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei közgyűlés elnöke és Berkó Attila, Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei főispán is.

Helyi hírekKarcagLiget úti Sport- és Szabadidőközpont