2019.10.23, Szerda

Hirdetés

A legkeményebb tűzoltók Szolnokon vannak
TFA Hungary csapat

A legkeményebb tűzoltók Szolnokon vannak

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2018.05.27. 10:50

Ausztriában rendezték meg május 19-én a tűzoltók egyik legnagyobb presztízsű erőfelmérőjét, a Toughest Firefighter Alive (TFA) versenyt. A szolnoki lánglovagok eredményeikkel az utóbbi években komoly elismertséget vívtak ki a nemzetközi mezőnyben, és teljesítményükkel ebben az évben sem vallottak szégyent.

Hirdetés

A feladatok is méltóak voltak a rendezvény nevéhez: a tűzoltókra kilencemeletnyi lépcsőfutás, tömlőhúzás és célba lövés, illetve egy 80 kilogrammos bábu cipelése várt, de a résztvevőknek két, egyenként 15 kilogramm súlyú kannát is fel kellett vinniük egy három emelet magas torony tetejére, majd lehozni onnan. Mindezt természetesen időre, és teljes védőfelszerelésben.

Összesen 113 fő vállalkozott erre az erőpróbára, a három szolnoki tűzoltó pedig a legjobbak között végzett: Czifra Zsolt őrmester korcsoportjában negyedik, összetettben pedig a kilencedik helyen zárt. Handzsuj Mihály törzszászlós megnyerte a viadalt saját kategóriájában, míg az abszolút értékelésben hatodik lett. A harmadik szolnoki versenyző, Varju Zsolt főtörzsőrmester pedig bronzérmes lett a korcsoportjában, összesítésben pedig a 15. pozícióban végzett.  

A csapatversenyben 15 gárda indult. A szolnokiak jó nemzetközi kapcsolatainak köszönhetően a szlovákiai magyar Zsigó József lett a negyedik tag, vele pedig a harmadik helyet sikerült megszerezni. Gratulálunk nekik!

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságToughest Firefighter Alive