2024.04.25, Csütörtök

Nem múlt el nyomtalanul a vihar Szolnokon

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2018.08.15. 14:30

Erős széllel és esővel csapott le kedd reggel a vihar Szolnokra. A katasztrófavédelem műveletirányításához két óra alatt összesen öt bejelentés érkezett, szerencsére sehol sem sérült meg senki.

Hirdetés

A Tiszaligetben két fenyőfa dőlt az úttestre, és forgalmi akadályt képzett. A szolnoki hivatásos tűzoltók motoros fűrésszel szüntették meg a problémát. A tűzoltók bevonulás közben egy nagyméretű faágat találtak az úttesten, és ezt is eltávolították.

A Vízpart körúton szintén úttestre dőlt egy fa, amely miatt akadozott a közlekedés. A szolnoki hivatásos tűzoltók itt is láncfűrész segítségével avatkoztak be.

A Szigligeti utcában egy tizenöt méter magas fenyőfa kerítésre dőlt és félig a járdán volt. A város hivatásos tűzoltói itt is motoros fűrészt vettek igénybe, hogy helyreállítsák a rendet.

 

A megyeszékhely határában, a besenyszögi elágazásnál, egy lovarda udvarán viszont anyagi kár is keletkezett, amikor egy öt méter magas nyárfa autóra és villanyvezetékre dőlt. A járművet a gallyak több helyen megkarcolták. Mivel a vezeték nem volt áram alatt, ezért a szolnoki hivatásos tűzoltók azonnal megkezdhették a fa eltávolítását.

A vízirendőrség csónakházánál a vihar egy fűzfa ágait szakította le, ezek a gyalogosforgalmat akadályozták. A szolnoki hivatásos tűzoltók motoros fűrésszel szüntették meg a problémát.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság