2019.11.14, Csütörtök

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Felhők felett üzemel az új sziréna Szolnokon

2017.11.06

Aktuális

Valódi nevén lakossági riasztó és tájékoztatási eszköz, a köznyelvben szirénaként ismerik azt az eszközt, amelyet a napokban telepítettek a régi Néplap székház tetejére.

A szén-monoxid-mérgezés megelőzhető

2017.10.12

Aktuális

De mi vezethet a szén-monoxid jelenlétéhez és miként előzhetőek meg ezek a helyzetek:

Sikeres volt a Társasházak napja programsorozat Szolnok megyében

2017.10.01

Aktuális

Az eseménysorozatra érkezők közül a legtöbben a lakóépületek közlekedőinek rácsos lezárásával kapcsolatban kérdezősködtek.

Októberben újra bizonyíthatnak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkéntes mentőcsoportok

2017.09.20

Aktuális

Október elején, 5-én és 6-án két helyszínen, Tiszafüreden és Kunmadarason is minősítő gyakorlaton tesztelhetik új eszközeiket a megyei önkéntes mentőcsoportok.

Mindenki célba ért - a karcagi kirendeltség-vezető pedig a dobogóra futott

2017.09.11

Aktuális

A szeptember 9-i országos versenyen állóképességüket, gyorsaságukat és tájékozódási képességüket mérték össze hét megye tűzoltói.

Sikeresen zárult az idei országos szúnyoggyérítési program

2017.08.23

Aktuális

Ezen a nyáron június elejétől kezdve összesen 714 ezer hektáron hajtottak végre a légi- és földi-, kémiai- vagy biológiai szúnyoggyérítést a szakemberek.

Bravúros lómentés Rákócziújfalun

2017.07.17

Helyi hírek

Civil kurázsi és szaktudás, tenni akarás és jó szándék együttes ereje kellett ahhoz, hogy kimenthessék a csatornából azt a két lovat, amelyek kocsival és hajtóval együtt borultak az árokba.

Szolnoki csapat nyerte a megyei tűzoltó szakmai vetélkedőt

2017.06.21

Helyi hírek

Hat csapat tűzoltói vetélkedtek Kunmadarason, a volt katonai bázison, ahol, egyebek között, egy közúti baleset felszámolását is versenykörülmények között kellett megoldaniuk a lánglovagoknak.

Tűzoltásvezetőket képeztek Szolnokon

2017.06.02

Helyi hírek

Az előadásokon esettanulmányokat dolgoztak fel, és szóba kerültek azok az eljárások, amelyek váratlan helyzeteket hoztak, és rendkívüli megoldásokat igényeltek.

Felújították a kőtelki kocsifecskendőt

2017.02.21

Aktuális

Sokáig állt romosan, de romjaiban is méltósággal őrizve a kőtelki tűzoltószertár bejáratát, az a kocsifecskendő, amely immár régi fényében pompázik. A fecskendőt, a Kőtelki Önkéntes Tűzoltó Egyesület kezdeményezésére, Kiss László helyi ezermester vette gondozásba, és több mint két hónapig dolgozott, hogy az régi fényében pompázzon.

Figyelemfelhívás vízkárok megelőzésére

2017.02.06

Aktuális

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet arra, hogy még idejében végre kell hajtani a szükséges karbantartási munkálatokat. Ha az átereszek eldugulnak, akkor a vízelvezető-rendszerek nem tudják betölteni funkciójukat.

Gondolkozz! Tájékozódj! Nézz utána! Készülj fel!

2016.12.13

Aktuális

"A téli szünidő sok örömet tartogat, de egyúttal számos veszélyt is rejt. Ezúttal a téli balesetek elkerülése, illetve a biztonságos sportolás érdekében gyűjtöttek össze néhány hasznos tanácsot." Így kezdődik a szolnoki kirendeltség téli, figyelemfelhívó, színes kiadványa.

Idén is lesz Dr. Balogh Imre Emlékpályázat

2019.02.01

Aktuális

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2019-ben is meghirdeti a Dr. Balogh Imre Emlékpályázatot, amelyre ezúttal is tudományos igényű szakmai munkával lehet nevezni. Az elmúlt évben magasra került a mérce, tavaly a zsűri két munkát is díjazott.

Több balesetet okozott a havazás Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2019.01.07

Aktuális

Szombaton és vasárnap összesen tizenkét beavatkozást igénylő eseményhez vonultak a megye tűzoltói. Az események jelentős részét a havazás miatt megváltozott útviszonyokból eredő közlekedési balesetek tették ki.

Elkezdődött a karácsonyi vásárok ellenőrzése

2018.12.08

Aktuális

A karácsonyi időszakban rendszeresen megjelennek a tematikus vásárok. Ezeken a szabadtéri helyszíneken minden évben több ezer ember jelenik meg, hogy megvásárolják az ajándékokat, vagy csak elbeszélgessenek egy forró tea mellett. Azonban az ünnepi hangulatban sem szabad megfeledkezni a biztonságról.

Megtévesztik az embereket Rákóczifalván

2017.10.18

Aktuális

Információk szerint egy férfi, egy létező cégre hivatkozva, kéményseprő-ipari szolgáltatást ajánlott fel, majd ezért készpénzt kért Rákóczifalva több lakójától is.

Ismét sikeresen vizsgázott a Tisza Mentőcsoport

2017.10.10

Aktuális

Újabb öt évre szerezte meg a nemzeti minősítést a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendeltetésű Tisza Mentőcsoport.

23 kegyetlen emelet, avagy mezőtúri és szolnoki diadal

2017.09.26

Aktuális

18. alkalommal rendezték meg a Lépcsőfutó Országos Bajnokságot Budapesten a SOTE Nagyvárad téri épületében, kimagasló Jász-Nagykun-Szolnok megyei sikerekkel.

Hagyományteremtő tűzoltóverseny helyszíne volt Kőtelek

2017.09.19

Helyi hírek

Szombaton első alkalommal rendezte meg Kőtelek azt a versenyt, amelyre a megye önkéntes tűzoltó egyesületeit invitálták meg.

Népszerűek a Szolnok megyei tűzoltók

2017.09.07

Aktuális

A 2017-18-as tanévben is fogadja a közösségi szolgálatra jelentkező középiskolásokat a katasztrófavédelem.

A nagy melegben bőven akad dolguk a Szolnok megyei tűzoltóknak

2017.08.03

Aktuális

Szinte nincs olyan megye az országban, ahol ne dolgoztak volna a tűzoltók a hőség miatt kialakult helyzeteknél.

Jászalsószentgyörgy önkéntes tűzoltói ismét bizonyították tudásukat

2017.06.27

Aktuális

Egy éve nyerte el az önálló beavatkozói minősítést Jászalsószentgyörgy önkéntes tűzoltósága. A hétvégén újabb minősítő gyakorlaton bizonyították, hogy továbbra is elhivatottak a településen élők biztonsága védelmében.

Első helyen végeztek a Szolnoki Kormoránok az országos horgászversenyen

2017.06.16

Helyi hírek

Kállai Szabolcs is ott volt, a halak és a többi horgász nagy-nagy bánatára. Immár ötödik alkalommal rendezték meg az ózdi „Stégmester” elnevezésű katasztrófavédelmi horgászversenyt június 9-10-én.

Átadták a felújított kőtelki tűzoltólaktanyát

2017.02.23

Helyi hírek

Az egyesület 2014-ben döntött úgy, hogy él a felkínált lehetőséggel, egy személyautóval és a meglévő eszközökkel, felszerelésekkel, a hivatásos tűzoltóknak segítséget nyújtva, részt vállal Kőtelek és további négy település biztonságának őrzésében.

Évértékelő állománygyűlést tartott a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.02.19

Helyi hírek

„A vizsgálat éve volt 2016”, így kezdte az év összefoglalójáról szóló beszédét Matuska Zoltán tű. ezredes, megyei igazgató, a katasztrófavédelem évértékelő és feladatszabó állománygyűlésén, csütörtökön, a Megyeházán.

Leellenőrizte a karácsonyi vásárokat a hatóság

2016.12.23

Aktuális

December eleje óta ellenőrzi a szabadtéri karácsonyi vásárokat és a nagyobb üzletközpontokat a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság valamennyi kirendeltsége. A vizsgálatok azt állapították meg, hogy ezek az elárusítóhelyek biztonságosak, a tűzvédelmi előírások teljesülnek.

Az élbolyban végeztek a Jászjányok a tekebajnokságon

2019.03.15

Aktuális

Húsz csapat gurította a tekegolyót a Városi Stadionban, az immár hagyománynak számító versenyen. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság meghívásos országos tekeversenyén nyolcvanan, egyéni és csapatversenyben mérték össze tudásukat az ország több katasztrófavédelmi igazgatóságáról érkezett versenyzők.

Gondot okozott a havazás a Jászságban

2019.01.23

Helyi hírek

A keddi fagyos, havas időben jelentősen romlottak az útviszonyok Jász-Nagykun-Szolnok megyében, amely a közúti balesetek számában is testet öltött. Több embert kellett emiatt kórházba szállítani.

Új tűzoltó gépjárműveket kapott a Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatóság

2018.12.21

Aktuális

Jász-Nagykun-Szolnok megyébe az elektromos gépjárműveken túl egy vízszállító a Kunszentmártoni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra, egy harminckét méter mentési magasságú magasból mentő pedig a Jászberényi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra kerül.

Újabb járási önkéntes mentőcsoportok kaptak minősítést

2018.11.23

Aktuális

Nemrégiben ismét újraminősítettek két járási mentőcsoportot Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A megyeszékhelyen november 16-án tartották az erre irányuló újraminősítő gyakorlatot a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség támogatásával, amelyen a szolnoki járásból a Pelikán Járási Önkéntes Mentőcsoport, a törökszentmiklósiból pedig a Szentmiklós Önkéntes Mentőcsoport vett részt.