2024.04.20, Szombat

Októberben újra bizonyíthatnak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkéntes mentőcsoportok

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.09.20. 11:56

Október elején, 5-én és 6-án két helyszínen, Tiszafüreden és Kunmadarason is minősítő gyakorlaton tesztelhetik új eszközeiket a megyei önkéntes mentőcsoportok.

Hirdetés

Összesen csaknem hárommillió négyszázezer forint értékű eszközt nyertek a megyei önkéntes mentőcsoportok a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán. Technikai eszközök és felszerelések, egyebek között egy drón, csónak, csónakmotor, búvárruha kerülhetett az önkéntesek birtokába. Idén megyénkben az önkéntes tagszervezeteket tömörítő Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség pályázott sikeresen, a szövetség 10 százalék önerőt is vállalt.

Tiszafüreden viharkár-elhárítási, vízi mentési, és logisztikai feladatokat látnak majd el, Kunmadarason kutatási-mentési feladatokat kell teljesíteniük.

Minősítő gyakorlat ötévente kell tartani annak érdekében, hogy az önkéntes mentőcsoportok ébren tartsák, felfrissítsék, az új tagok pedig elmélyítsék tudásukat.

Összesen tizenkét mentőcsoport, mintegy száz ember vesz részt a gyakorlaton, amelyen immár az új eszközök is bevethetők lesznek. 

 

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

AktuálisTiszafüredKunmadarasJász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságminősítő gyakorlatönkéntes mentőcsoportok2017 október