2024.03.29, Péntek
Mindenki célba ért - a karcagi kirendeltség-vezető pedig a dobogóra futott
katasztrofavedelem.hu

Mindenki célba ért - a karcagi kirendeltség-vezető pedig a dobogóra futott

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.09.11. 12:42

A szeptember 9-i országos versenyen állóképességüket, gyorsaságukat és tájékozódási képességüket mérték össze hét megye tűzoltói.

Hirdetés

Eger gyönyörű belvárosa adott otthont az immár negyedik alkalommal megrendezett Tűzoltó Tájfutó Versenynek, amelyet az Egri Spartacus Tájékozódási Futó Sportegyesülettel közösen szervezett a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A megmérettetés csaknem százötven indulójából huszonheten a katasztrófavédelem állományából neveztek. A tájfutás a fizikai állóképesség fejlesztése mellett a tájékozódási és a térképhasználati képességeket is javítja.
 
A versenyközpontot idén is az Egri Tűzoltó Múzeum udvarán rendezték be, ahonnan a regisztrációt követően a versenyzők körülbelül egy kilométert sétáltak a rajtig. A kétfordulós verseny résztvevői több korcsoportban különböző távolságokat tettek meg minél gyorsabban, úgy, hogy a kihelyezett ellenőrzőpontokat megadott sorrendben kellett érinteniük. Az első forduló az egri várban és annak környékén, a délutáni futam pedig Eger belvárosában zajlott.
 
A két forduló között a tűzoltómúzeum tárlatát is bejárhatták az érdeklődők, megtekinthették a régi korok tűzoltóeszközeit és felszereléseit, a kisebbek pedig kipróbálhatták a belső játszóteret is. A múzeum bejáratánál az egri hivatásos tűzoltóság egy tűzoltó gépjárművét mutatta be, az udvaron pedig a Heves Megyei Tűzmegelőzési Bizottság tűzmegelőzéssel kapcsolatos tájékoztató anyagokkal várta a látogatókat. 


 A IV. Tűzoltó Tájfutó Verseny nyertesei:

 Férfi55B kategória: Lévai Kálmán tű. ezredes - Karcagi KVK

Női35B kategória: Korbély Barbara tű. százados - KOK
 
Férfi21B kategória: Verebélyi Tibor tű. százados - Salgótarjáni HTP
 
Férfi35B kategória: Bányai Tamás tű. zászlós - Egri HTP
 
Férfi45B kategória: Mérai Péter tű. alezredes - Egri KVK

AktuálisKarcagJász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságTűzoltó Tájfutó Verseny