2024.03.29, Péntek

Első helyen végeztek a Szolnoki Kormoránok az országos horgászversenyen

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.06.16. 09:21

Kállai Szabolcs is ott volt, a halak és a többi horgász nagy-nagy bánatára. Immár ötödik alkalommal rendezték meg az ózdi „Stégmester” elnevezésű katasztrófavédelmi horgászversenyt június 9-10-én.

Hirdetés

Jó hangulat, zavartalan napsütés és csaknem négy mázsa kifogott hal. Ez jellemezte az idei huszonnégy órás ózdi horgászatot, amelyet Czeglédi László tűzoltó alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műszaki osztályvezetője nyitott meg a Városi-tó partján. Az idei versenyen a már rendszeresen visszatérő, ismerős csapatok mellett új sporttársak is szerencsét próbáltak, így az elmúlt évekhez képest rekord mennyiségű, összesen huszonöt csapat vetette be a horgokat. A halfogás szabályai sokak számára már jól ismertek voltak, akiknek mégsem, azok a megnyitó előtti technikai megbeszélésen minden szükséges információt megkaptak. Ezek után „már csak” minél több és minél nagyobb halat kellett kifogniuk az elszánt horgászoknak. A célhal természetesen most is a ponty és az amur volt, hiszen a rablóhalak nem számítottak bele a mérlegelésbe. Az a horgász, akinek tok akadt a horgára, mérlegelés nélkül, automatikusan öt kilogramm előnyre tett szert, miután a fogást a szomszéd horgászcsapat igazolta. A horgászat úszós, vagy fenekező szerelékkel, csapatonként három horgászbottal zajlott. Természetesen fontos szempont volt a halak kíméletes kezelése, ezért kötelező volt az úgynevezett pontymatrac, vagy bölcső használata, emellett a mérlegelés folyamatosan történt. Így a kifogott halak csak rövid ideig raboskodtak a haltartóban, majd visszanyerték a szabadságukat. A szombat délutáni eredményhirdetésen Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója értékelte a rendezvényt és a horgászcsapatok teljesítményét, majd átadta a legjobbaknak szánt díjakat.
 

Eredmények:
I. helyezett: Jász-Nagykun-Szolnok megye, Szolnoki Kormoránok csapata (86,98 kg hal)
II. helyezett: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, FKI Zugló csapata (54,2 kg hal)
III. helyezett: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, HAL-KAN TÍM csapata (52,27 kg hal)
A legnagyobb (12,77 kg) halat fogó sporttárs címet Németh Szilárd vehette át az Eger s csapatából, míg a legtöbb hal (62,44 kg) kifogásáért járó címet Kállai Szabolcs nyerte el a Szolnoki Kormoránok csapatából.

A huszonöt csapat összesen 386,44 kilogramm halat fogott a huszonnégy óra leforgása alatt. 

Helyi hírekJász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságStégmester