2020.06.05, Péntek

Hirdetés

Megtévesztik az embereket Rákóczifalván

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.10.18. 15:54

Információk szerint egy férfi, egy létező cégre hivatkozva, kéményseprő-ipari szolgáltatást ajánlott fel, majd ezért készpénzt kért Rákóczifalva több lakójától is.

Hirdetés

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ismételten felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének dolgozója nem kezel készpénzt!


Felhívják a figyelmet, hogy
lakossági kéményseprő-ipari szolgáltatást Jász-Nagykun-Szolnok megyében kizárólag a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központjának kéményseprője végezhet.
-  a lakossági sormunka ingyenes.
- amennyiben a lakossági sormunkát végző kéményseprő hibát észlel, felhívja a tulajdonos, illetve az ingatlan használójának figyelmét a hiba kijavítására, és erről írásos dokumentumot állít ki.
- a hiba szakszerű kijavítására a lakónak önállóan kell intéznie.
- a kijavított tüzelő-fűtő berendezést, égéstermék-elvezetőt a katasztrófavédelem kéményseprő mestere veszi át.
- az égéstermék-elvezetők használatával összefüggően megrendelt (sormunkán kívüli) műszaki vizsgálatot a kéményseprő előre egyeztetett időpontban végzi el és annak eredményéről a megrendelést követő négy munkanapon belül nyilatkozatot ad ki, amelyet a megrendeléstől számított 15 munkanapon belül átad a megrendelőnek.

FIGYELEM! Kéményseprők az ellenőrzés során nem kezelhetnek készpénzt. Az elvégzett munka alapján, a törvényben előírt díjszabás szerint számlát állítanak ki, amelyet az ügyfelek a helyszínen készpénzben nem, hanem 30 napon belül átutalással vagy postai csekken kötelesek kiegyenlíteni.

Ügyeik intézése érdekében ide fordulhatnak:
 E-mailben, levelét a kemenysepro.ugyfelszolgalat@katved.gov.hu címre küldve.
 Postai úton a BM OKF GEK részére címzetten, 1903 Budapest, Pf.: 314. címre küldve.
Telefonon a 1818-as ingyenesen hívható központi telefonszámon jelentkező ügyintézőnél
személyesen, ügyfélfogadási időben várjuk a megyei ellátási csoportnál. Cím: Kunszentmárton, Rákóczi Ferenc út 19.

A külföldön tartózkodó állampolgárok a +36 (1) 550 1858 helyi díjszabással hívható telefonszámon érik el az ügyfélszolgálatot.

AktuálisRákóczifalvakéményseprőJász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság