2024.04.18, Csütörtök

Kiemelkedő szakmai tevékenység, egy szakmai életpálya kitüntetett zárása

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2018.01.29. 14:00

Főigazgatói elismerésben részesült több évtizedes szolgálatáért Lévai Kálmán tű. ezredes, a Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltségvezetője, aki 2018. január 31-vel nyugdíjba vonul.

Hirdetés

Január 25-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon ünnepi keretek között köszönte meg dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy Lévai Kálmán tű. ezredesnek azt az áldozatos, kimagasló szakmai munkát, melyet több évtizedes szolgálata során tanúsított a szervezet irányába. 

A karcagi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője, Lévai Kálmán tű. ezredes a szolgálat felső korhatára elérésével január harmincegyedikével nyugállományba vonul. Az ezredes 1978-ban szerzett diplomát a Kossuth Lajos Tudományegyetemen, majd hivatásos szolgálatát két évvel később hadnagyként kezdte meg a Karcagi Városi Tűzoltó-parancsnokságon, mint tűzoltási és szolgálati főelőadó. 1982-től előbb megbízással, majd egy év elteltével kinevezéssel látta el a tűzoltóság parancsnokhelyettesi feladatait, 1989-től pedig a tűzoltóság élére került. Karcagi tűzoltóparancsnokból 2012 áprilisában nevezték ki a kirendeltségvezetői beosztásba.

A csaknem négy évtizedes hivatásos pályafutása a  szolgálat felső korhatárának elérésével való nyugállományba vonulással zárul, mely alkalomból díszkardot adományozott Lévai Kálmánnak Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere – az országos katasztrófavédelmi főigazgató javaslatára.

Az elismerések, ajándéktárgyak átadását követően Főigazgató Úr Lévai Kálmánnak külön megköszönte a több évtizedes szolgálatot, amelynek során, mint fogalmazott, nemcsak szakmai téren bizonyított, hanem a sport területén is öregbítette a testület hírnevét.

 

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságKarcagi Katasztrófavédelmi KirendeltségLévai Kálmán