2024.04.20, Szombat

23 kegyetlen emelet, avagy mezőtúri és szolnoki diadal

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.09.26. 11:10

18. alkalommal rendezték meg a Lépcsőfutó Országos Bajnokságot Budapesten a SOTE Nagyvárad téri épületében, kimagasló Jász-Nagykun-Szolnok megyei sikerekkel.

Hirdetés

 

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Magyar Tűzoltó Szövetség által szervezett 18. Lépcsőfutó Országos Bajnokságra több mint százötvenen neveztek.
 


Az először 2000-ben megrendezett viadalon az indulók teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben, acélpalackkal a hátukon futottak felfelé huszonhárom emeletet a SOTE Nagyvárad téri épületében. A versenyzők nemek és korcsoportok szerinti osztásban, egyéniben és párban vágtak neki a több száz lépcsőnek a nagyjából harminckilós felszereléssel. A párosok tagjainak együtt kell maradniuk, egy lépcsőfordulónyinál nagyobb távolságra nem távolodhattak el egymástól. Az országos bajnokság abszolút rekordja 2002-ben született, akkor a mai Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelőjének, dr. Kanyó Ferenc ezredesnek 2 perc 24 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy felszaladjon a huszonharmadik emeletre.

A Jász- Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományát Csák Tamás (Szolnoki HTP), Nagy József (Szolnoki HTP), Varju Zsolt (Mezőtúri HTP) és Papp János (Mezőtúri HTP), Dániel Sándor (Karcagi HTP), Körösi Balázs (Karcagi HTP) képviselte. Nagy András a Jászkisér ÖTP-től 7.helyezést ért el.

Eredmények:

Karcagi HTP:
 - Dániel Sándor egyén (35-39)i  2. helyezés
- Kőrösi Balázs egyéni(30-34) 15. helyezés

Szolnoki HTP:
 - Nagy József (45 év feletti korosztály): 3.helyezés
- Csák Tamás (18-29): 33. hely

Mezőtúri HTP
40 év feletti egyéni: Varju Zsolt 4. hely
                                 Papp János 6. hely
40 év feletti páros: Varju - Papp: 2.hely

Galéria

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságLépcsőfutó Országos Bajnokság