2024.04.25, Csütörtök
Leellenőrizte a karácsonyi vásárokat a hatóság
videk.ma

Leellenőrizte a karácsonyi vásárokat a hatóság

jasz.katasztrofavedelem.hu

2016.12.23. 08:00

December eleje óta ellenőrzi a szabadtéri karácsonyi vásárokat és a nagyobb üzletközpontokat a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság valamennyi kirendeltsége. A vizsgálatok azt állapították meg, hogy ezek az elárusítóhelyek biztonságosak, a tűzvédelmi előírások teljesülnek.

Hirdetés

Tizenhárom helyszínen ellenőrzött decemberben a hatóság, az ellenőrzések kiterjedtek a szabadtéri elárusítóhelyekre, sütödékre, karácsonyi kirakodóhelyekre is.

Kirívó szabálytalanságot sehol nem tapasztaltak a kirendeltségek hatósági munkatársai.

Ellenőrözték a tűzoltó készülékeket, azok felülvizsgálatát, a nyilvántartásokat, a kiépített elektromos vezetékek üzem- és tűzbiztonságát, a nyíltlángú eszközök tűzvédelmét, a menekülőútvonalak jelölését, a biztonsági távolságokat, tájékoztatott dr. Horváth Eszter tű. alezredes, hatósági szolgálatvezető.

Mindezek mellett az igazgatóság nyilvántartást vezet azokról a szabadtéri programokról, nagyobb tömeget vonzó eseményekről is, amelyek kockázatosak lehetnek például szélsőséges időjárás esetén. A nagyrendezvények felelősei közvetlen kapcsolatban állnak a műveletirányítással, így bármilyen rendkívüli helyzetben azonnal útnak indítható a segítség. A kollégák a meteorológiai előrejelzéseket is figyelik, és arra is felkészültek, hogy mi a teendőjük, ha tömeges segítségkérés érkezik, vagy nagyobb baleset következik be.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtűzbiztonságkarácsonyi vásár