2024.03.29, Péntek

Véget értek az Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny helyi fordulói

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2018.04.12. 11:39

Megvan az a 10 csapat, akik versenybe szállnak a pénteki megyei fordulóban az országos döntőbe való továbbjutásért.

Hirdetés

A fiatalok veszélyhelyzetekre való felkészítését segítő Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny megyei döntője 2018. április 13-án (péntek) kerül megrendezésre a Szolnok-Tiszaliget, Turisztikai és Szabadidő Központban.

A játékos vetélkedőn a gyerekek számot adnak a tanév során szerzett tűz- és polgári védelmi, iparbiztonsági, baleset-megelőzési, fogyasztóvédelmi, környezetvédelmi és térképészeti ismereteikről, az elsősegélynyújtás szabályairól, a járványok és fertőzések elleni védekezés eszközeiről, valamint az egyes veszélyhelyzetekben szükséges tudni- és tennivalókról.

 

A megyei fordulót a 4 Katasztrófavédelmi Kirendeltség szervezésében megtartott helyi versenyek előzték meg.

A már korábban ismertetett mezőtúri és jászberényi fordulókat a szolnoki verseny követte április 05-én, melyen 22 csapat mérte össze tudását. Nagy lelkesedéssel hajtották végre a feladatokat a közép- és általános iskolások, akik elméleti és gyakorlati tudásukról adtak számot. Veszélyes anyag felismerése, elzárkózás, tűzoltás, akadálypálya, navigáció, környezetvédelmi ismeretek, elsősegélynyújtás mind szerepelt a feladványok között, amelyek végrehajtására tíz percük volt a négyfős csapatoknak.

 A szolnoki verseny továbbjutói:

Általános Iskola:                                                                                       Középiskola:                                                                         
1. Szajoli Kölcsey Ferenc Általános Iskola 1. csapat                               1. Varga Katalin Gimnázium
2. Szandaszőlősi Általános Iskola                                                            2. Szolnoki Városi Kollégium I.
 

A karcagi megmérettetés április 06-án volt, melyen összesen 17 csapat szállt versenybe a kisújszállási Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskola területén. A játékos vetélkedő lebonyolítása közös rendezésben történt a Vöröskereszt helyi szervezetével, így párhuzamosan zajlottak a katasztrófavédelmi és az elsősegélynyújtó versenyszámok, amelyeket külön-külön értékeltek a bírálók és ez alapján került felállításra a csapatok végső sorrendje.

Középiskolás korcsoportban első helyezett a  Nagyiván Község Csapata II. lett, általános iskolás korcsoportban pedig a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Liliom Óvoda, Kenderesről.

A márciusi jászberényi és mezőtúri fordulón a Jászszentandrási Kunráth Sándor Általános Iskola csapata, valamint a Jászberényi Lehel Vezér Gimnázium csapata, illetve a Kunszentmárton Városi Általánis Iskola és a Mezőtúri Református Kollégium Gimnázium Szakközépiskola és Általános Iskola csapata jutott tovább a megyei fordulóba.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok megyeJász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságOrszágos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny