2024.05.02, Csütörtök

Óránként adott munkát a tűzoltóknak a keddi vihar

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2018.06.14. 15:41

Kíméletlenül csapott le az országra kedd éjszaka a vihar. Szerdán egész nap bejelentések sora érkezett a katasztrófavédelem tevékenységirányítási központjába. A számottevő mennyiségű eső mellett a szél okozta a legtöbb fennakadást. Szerencsére azonban emberek sehol sem sérültek meg.

Hirdetés

Jász-Nagykun-Szolnok megyében szerdán huszonhat alkalommal riasztották a tűzoltókat a vihar okozta károk miatt. Ezeknek jelentősebb része a nagy erejű szél számlájára írható, amely jellemzően fákat döntött úttestre, villanyvezetékre, lakóépületre, sőt: Jászberényben egy állatkerti kifutóra is.

A legnagyobb kár Jásztelken keletkezett, ahol egy családi ház tetőszerkezetét bontotta meg a szél mintegy tizenöt négyzetméteren, ráadásul a réseken keresztül a víz is befolyt az ingatlanba. Emiatt lakosságvédelmi intézkedésre is szükség volt. Jászberényben egy kidőlt akácfa rongálta meg egy második emeleti lakás ablakát a Kossuth Lajos utcában.

A nagy mennyiségű víz két településen okozott problémát. Egy nyaralót vett körbe a víz Cibakházán, a Süllő utcában. A jászjákóhalmi Zöldmező utcában egy melléképületet öntött el a víz, ami miatt az építmény falazata megrepedezett.

AktuálisviharJász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság