2023.12.07, Csütörtök

vihar

Viharkárok adnak munkát a tűzoltóknak több vármegyében

2023.07.13

Országos hírek

Főleg Zala, Vas, Somogy és Győr-Moson-Sopron vármegyékben okozott károkat eddig az átvonuló hidegfront, a tűzoltókat kidőlt fák, megbontott tetők, autókra dőlt fák miatt riasztották - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtök reggel az MTI-t.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében is másodfokú figyelmeztetés van érvényben felhőszakadás veszélye miatt

2023.06.09

Helyi hírek

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Nógrád, Pest és Heves vármegyére az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délelőtt.

Pénteken indul a tavi viharjelzési szezon

2022.03.31

Országos hírek

Pénteken indul a tavi viharjelzési szezon a Balatonon, a Velencei- és a Tisza-tavon - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

Kunmadarason 100 kilométer/órásnál erősebb széllökéseket mértek

2021.08.02

Aktuális

A Nógrád megyei Mihálygergén csaknem 40 milliméternyi eső hullott le vasárnap.

Vihar - Több járásra másodfokú riasztást adtak ki

2021.07.09

Országos hírek

A délutáni, esti órákban akár harmadfokú (piros) riasztást is kiadhatnak.

Óránként adott munkát a tűzoltóknak a keddi vihar

2018.06.14

Kíméletlenül csapott le az országra kedd éjszaka a vihar. Szerdán egész nap bejelentések sora érkezett a katasztrófavédelem tevékenységirányítási központjába. A számottevő mennyiségű eső mellett a szél okozta a legtöbb fennakadást. Szerencsére azonban emberek sehol sem sérültek meg.

Társasházba csapott a villám Szolnokon

2016.08.11

Egy háromemeletes társasház padlástere gyulladt ki a villámcsapás következtében. A tűz gyorsan továbbterjedt.

Két biztosítóhoz is ezer körüli kárbejelentés érkezett az e heti viharok nyomán

2016.05.27

Eddig több mint ezer bejelentés érkezett az Aegon biztosítóhoz az e heti tavaszi viharok nyomán.

Szolnokon is sokan szenvedtek a júniusi viharoktól - A biztosítók 3,4 milliárd forintot fizettek ki

2023.07.05

Helyi hírek

A júniusi viharok miatt a hazai biztosítók másfélszer akkora kártalanítást fizethetnek ki a lakásbiztosítással rendelkezőknek, mint tavaly ugyanebben az időszakban - közölte a friss adatokat a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) kedden.

Délután zivatarokkal hidegfront éri el az országot

2022.06.16

Országos hírek

Csütörtökön délután egy érkező hidegfront hatására északnyugat felől zivatarok érik el az országot - tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-t. Az elmúlt napokhoz képest viszont csak néhány fokkal mérséklődik a meleg.

Vihar - Másodfokú figyelmeztetéseket is kiadtak csütörtökre

2021.08.05

Aktuális

Zivatarveszély miatt Budapestre, valamint Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki másodfokú, a többi megyére elsőfokú figyelmeztetést.

Zivatarra, intenzív esőzésre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

2021.07.16

Aktuális

Várhatóan szombatra virradóra is lesznek zivatarok. A Dunántúl nyugati tájain nagyobb mennyiségű tartós csapadékra is esély van.

Nem okozott jelentős pusztítást a vihar Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2019.09.10

Aktuális

Óránkénti több mint száz kilométeres sebességű széllel csapott le a vihar tegnap Csongrád és Békés megyére. A rendkívüli időjárási események nem kerülték el a megyét, de komoly károk szerencsére nem keletkeztek.

Mabisz: több mint 300 millió forint kárt okozott a vasárnapi vihar

2017.10.31

A vasárnapi vihar okozta kár becsült értéke meghaladja a 300 millió forintot, a biztosítók több mint 3200 kárbejelentést fogadtak hétfő délutánig - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) az MTI-vel kedden.

Továbbra is másodfokú figyelmeztetés él a megyében a zivatarok miatt

2016.06.21

Kidőlt fák, leszakadt faágak és a felgyülemlő esővíz, de egy helyen villámcsapás miatt is riasztották a tűzoltókat az országon átvonuló vihar miatt - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője kedd reggel.  Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint öt keleti megyében, köztük Jász-Nagykun-Szolnok megyében is, továbbra is másodfokú figyelmeztetés van érvényben a heves zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt.