2024.04.25, Csütörtök

Nagyobb károkat is okozott a vihar Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2018.05.25. 13:17

Összesen négy helyen kellett beavatkoznia a megye tűzoltóinak a csütörtöki vihar miatt.

Hirdetés

Csépán két házba is villám csapott csütörtök délután. Egy Rákóczi úti ingatlan kéménye ledőlt, teteje beszakadt, a falból pedig az elektromos vezetékek kiszakadtak. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók leválasztották az épületet a gázhálózatról. Egy Zrínyi úti lakóházban a villámcsapás miatt az elektromos hálózat megrongálódott, a villanyóra kiszakadt a falból, és a tetőhéjazat is károsodott. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók néhány helyen megbontották a tetőt, izzásokat keresve, illetve segítettek az áramszolgáltatónak leválasztani az ingatlant a hálózatról. 

Tiszaföldvár és Mezőhék között egy nagyméretű fa dőlt az úttestre, szintén csütörtök délután, senki sem sérült meg. A tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók eltávolították a fát az útról.

Lefújta a szél egy melléképület lemeztetejét csütörtök délután Ecsegfalván, a Vasút utcában, és a szomszédos melléképületre borította. Utóbbi helyen állatok voltak. A kisújszállási önkormányzati tűzoltók kiszabadították a jószágokat, a tetőszerkezetet leszedték az épületről és visszaadták a tulajdonosának.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság