2024.03.28, Csütörtök

Jász-Nagykun-Szolnok megyében mintegy 126 kilométer út újul meg

mti

2018.05.16. 12:56

Több mint 10,5 milliárd forint részben európai uniós forrásból mintegy 126 kilométer útszakasz újul meg Jász-Nagykun-Szolnok megyében várhatóan még az idén, de legkésőbb jövő év elejére mintegy 30 munkaterületen - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója sajtótájékoztatón szerdán Szolnokon.

Hirdetés

Vántsa Zoltán elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében több mint 46 kilométer út újul meg mintegy 2,5 milliárd forintból 10 munkaterületen, több mint 8 milliárd forint hazai forrásból csaknem 80 kilométer út rekonstrukciójára kerül sor 20 munkaterületen. Hozzátette: a kivitelezők a Strabel Konzorcium és a Swietelsky Magyarország Kft.     

Vántsa Zoltán elmondta, hogy a TOP-os útfelújítások közül hat munkaterületen már elindultak és különböző fázisban tartanak az útfelújítások: a Pusztamonostor-Jászárokszállás összekötő úton, a Karcagi bekötő úton Kisújszállás felé két szakaszban, továbbá a Kisújszállás-Mezőtúr, Öcsöd-Martfű, valamint a Kuncsorba-Túrkeve összekötő utakon.     

Hazai forrásból öt munkaterületet adtak már át: a 32-es út Hatvan-Szolnok másodrendű főút Szolnoktól Abony felé eső településen kívüli szakaszt, a 46-os számú út két szakaszát Törökszentmiklós belterületén, a Törökszentmiklós-Endrőd-Mezőberény másodrendű főút Mezőtúr belterületén lévő szakaszát, és folyamatban vannak a munkálatok a 3225-ös úton Besenyszögön is.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok megyeútfelújítás