2024.05.02, Csütörtök
Lezárult egy csaknem 2 milliárd forintos foglalkoztatási program Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében
Illusztráció, unsplash.com

Lezárult egy csaknem 2 milliárd forintos foglalkoztatási program Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében

MTI

2023.12.01. 14:54

Lezárult egy csaknem 2 milliárd forintos foglalkoztatási program Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, amely 2016 és 2023 között a hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerőpiaci integrációját tűzte ki célul - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzati Hivatal közleményben az MTI-vel.

Hirdetés

A programra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán eredetileg nyert több mint 1,3 milliárd forint támogatás állt rendelkezésre, ez azonban a forrásráemelések eredményeként több mint 1,98 milliárd forintra nőtt. A projekt az Európai Szociális Alap és a központi költségvetés társfinanszírozásában valósult meg - tájékoztattak.

A projekt során 194 ember bértámogatásban, 388 munkatapasztalat-szerzési támogatásban, 458-an bérköltség támogatásban részesültek, 351-en vállalkozóvá válási támogatást, 257-en pedig képzési támogatást kaptak.

A foglalkoztatást elősegítő bérjellegű támogatások esetében 48 álláskeresőnek sorolt támogatást állapítottak meg, két ember tartós munkaerőpiaci elhelyezkedését sikeres képzési támogatás után munkakipróbálás-támogatással, majd 70 százalékos bértámogatással segítették. A képzési támogatásban részesült 257 ügyfél közül 250 sikeresen befejezte a képzést és közülük három ember vállalkozásindítását vállalkozói ismeretek oktatásával segítették - közölték.

A projekt sikeres megvalósítását 33 gazdaság- és foglalkoztatás-fejlesztési profillal és hatáskörrel rendelkező szervezet, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara segítette - szerepel a közleményben.

Helyi hírekJász-Nagykun-Szolnok megyefoglalkoztatáspályázat