2024.06.25, Kedd

Agykárosodást szenvedtek a törökszentmiklósi drogügyben érintett csecsemők

2016.03.09. 09:24

Súlyos agykárosodást szenvedtek a törökszentmiklósi drogügyben érintett csecsemők, mindketten ápolásra szorulnak majd a kórházból kikerülve is. Egyik szülő sem kaphatja meg egyenlőre gyermekét, a korházból kikerülve nevelési eljárás indul az ügyükben. 

A megyei rendőr-főkapitányság korábban azt közölte, hogy január 28-án és 29-én több embert súlyos állapotban vittek kórházba a mentők Törökszentmiklósról egy veszélyes új pszichoaktív anyag fogyasztása miatt. A szolnoki kórházba került két fiatal, várandós nő, és császármetszést kellett végrehajtani rajtuk. Az újszülötteket a fővárosba vitték, de azóta mindketten visszakerültek a szolnoki kórházba, ahol jelenleg is ápolják őket. A csecsemők állapota most stabil, de az eset következményeként még a méhen belül oxigénhiányos állapotba kerültek, és az agyuk károsodott. A kisbabák további ápolásra szorulnak az állapotuk miatt, ezért a kórházból kikerülve nem haza, hanem otthonba kerülnek majd.
Egyenlőre egyik törökszentmiklósi nő sem kaphatja vissza csecsemőjét, mert a rendőrség, valamint a helyi család- és gyermekjóléti központ jelzése alapján nevelésbe vételi eljárás indult az ügyükben. A megyei kormányhivatal sajtóosztálya a portálnak úgy nyilatkozott, hogy az ügyben érintett szervezetek, hatóságok szoros kapcsolatban állnak egymással, hogy mihamarabb megszülessen "a kiskorúak érdekében legjobb döntés". 
A rendőrség minden olyan ügyben, amelyben gyermek vagy fiatalkorú az érintett, jelzéssel él az érintett hatóságok felé. Így történt a törökszentmiklósi eset ügyében is. A rendőrség korábban arról tájékoztatott, hogy a törökszentmiklósi kábítószerügy miatt január 29-én egy 39 éves helybéli férfit őrizetbe vettek, és a bíróság február 1-jén egy hónapra elrendelte előzetes letartóztatását.  A Szolnoki Törvényszék a férfi előzetes letartóztatását a bíróság június elsejéig meghosszabbította. A végzés ellen a gyanúsított fellebbezett.

forrás: mti

fotó: life.hu

Galéria

Helyi hírekTörökszentmiklósdrogkábítószerügyagykárosodás