2024.04.18, Csütörtök
Befejezéshez közeledik az egyedülálló tiszaugi Tisza-híd kivitelezése - videó
Fotók: Nagy Mihály / magyarepitok.hu

Befejezéshez közeledik az egyedülálló tiszaugi Tisza-híd kivitelezése - videó

magyarepitok.hu

2021.08.19. 16:03

A beruházás a Duna Aszfalt Zrt. generálkivitelezésében, az A-Híd Zrt. alvállalkozásában valósul meg.

Hirdetés

Friss videót tett közzé az új tiszaugi Tisza-hídról a Duna Aszfalt Zrt. A vállalat megbízásából a magyarepitok.hu munkatársai készítették a média tartalmat. A Tisza-híd műszaki átadásának kezdete 2021 őszén várható, ugyanakkor augusztus 31-én már megkezdődik az M44-es Lakitelek-Tiszakürt szakasz egy részén a műszaki átadás.

Ahogyan arról már számos alkalommal beszámoltunk: a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában az M44-es 10 kilométeres szakasza a Duna Aszfalt Zrt. generálkivitelezésével jön létre nettó 51,3 milliárd forint értékben. A beruházás különlegessége az 556 méter hosszú Tisza-híd, amely az A-Híd Zrt. alvállalkozásában, illetve a Pannon 2010 Zrt. generáltervezésének részeként az Uvaterv Zrt. tervei alapján valósul meg.

 

Az új tiszaugi Tisza-hídnak olyan egyedülálló szerkezete lesz, amelyből Európában egyetlen sincsen, és a világon is csak néhány hasonló épült.

A pilonok deformált ellipszis alakúak, ami nagyon egyedivé teszi a látványt, és a szerkezetet ekhós szekérhez teszi hasonlóvá. A közeljövőben megkezdődik a híd alatti területrendezés, illetve a Tisza folyó partélének védelme a híd alatti szakaszon 100-100 méter hosszban. Itt nagymennyiségű földmunkát és kőszórást kell elvégeznie majd a szakkivitelezőnek.

 

AktuálisNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.Uvaterv Zrt.hídépítésTiszaugA-Híd Zrt.Duna Aszfalt Zrt.tiszaugi híd