2024.03.28, Csütörtök
A Tokióból hazatért olimpikonokat köszöntötték Szolnokon
Szalay Ferenc facebook

A Tokióból hazatért olimpikonokat köszöntötték Szolnokon

mti

2021.08.17. 10:54

Az eseményen Bodonyi Dóra - aki kajaknégyesben arany-, párosban pedig bronzérmet nyert a japán fővárosban -, valamint a vízilabda-válogatottal harmadik Angyal Dániel és Nagy Viktor Szolnokért emlékérem arany fokozat elismerést vett át Kállai Máriától és Szalay Ferenctől. Az olimpikonokat Berkó Attila, Jász-Nagykun-Szolnok megyei kormánymegbízott és Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke is köszöntötte.

Hirdetés

Nagy Viktor az eseményen megjelent utánpótláskorú versenyzőknek elmondta: tízéves korától vízilabdázik, előtte úszott, és mindig is cél volt a számára, hogy sportemberként és a civil életben is követendő példává váljon. Emlékeztetett rá, hogy befejezte a sportkarrierjét és jelezte, kiemelt feladatának tekinti az óvodai, iskolai úszásoktatás minőségének további javítását. Szólt arról is, hogy hét évet töltött Szolnokon, szeretné visszaadni azt a szeretet és megbecsülést, amit a városban kapott.
Szalay Ferenc úgy fogalmazott: az olimpikonok példát mutatnak a felnövekvő generációnak is arról, hogyan lehet önfeláldozó, nagyon komoly, hihetetlen erőt igénylő munkát kifejtve kiváló eredményt elérni. Hozzátette: a sport kitartásra nevel, a sportolók nem szokták a könnyebb utat választani. Kiemelte: ilyen magas szintű sporteredmény eléréséhez a versenyzők, edzők, sportvezetők mellett szükség van forrásokra, szponzorokra is és ebben a támogatói körben talán a legmagasabb szinten a magyar kormány áll. Emlékeztetett rá, hogy "a sport stratégiai ágazata Magyarországnak", s a sikerekhez kell a mindennapos testnevelés és az utánpótlás nevelés is. Jelezte: ennek az elképzelésnek és a mögötte álló forrásoknak köszönhetően újra tömegek kezdtek el sportolni.

Az eseményen többek között részt vett Nyergesné Farkas Gabriella, a Szolnoki Kajak-Kenu Klub elnöke és Hadvina Gergely edző, továbbá Kovács István, a Szolnoki Dózsa szakmai igazgatója és Zsivko Gocic vezetőedző, valamint Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

AktuálisOlimpikon