2024.04.24, Szerda
Gyógynövényes sertéshús alapú termékeket állít elő a kunhegyesi Nagykun-Hús Kft.
A kép illusztráció - elelmiszer.hu

Gyógynövényes sertéshús alapú termékeket állít elő a kunhegyesi Nagykun-Hús Kft.

mti

2019.02.15. 08:47

Összesen csaknem 630 millió forintból olyan sertéshús alapú élelmiszer termékeket állít elő a húsfeldolgozással- és értékesítéssel foglalkozó, teljes mértékben magyar tulajdonban levő, kunhegyesi Nagykun-Hús Kft., amelyek az emésztést támogató anyagok mellett a gyógynövények számtalan életminőséget javító összetevőit is tartalmazzák.

Hirdetés

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) több mint 280 millió forintos támogatását élvező, a tervek szerint 2020. november 30-ig megvalósuló fejlesztés eredményeként a fogyasztók számára egy magas biológiai értékkel rendelkező termékcsalád, az úgynevezett  "Ciborum Vitae" jön létre.    

Négy húskészítmény termékcsoportban - marinírozott húsok, száraz áruk, hőkezelt "vörös áruk" és sonkafélék - használják a gyógynövény olajokat. A cég a projekt kivitelezéséhez 32 százalékos önerőt, azaz több mint 200 millió forintot biztosít. A projekt megvalósítása  során a kedvezményes hitel összege több mint 144 millió forint. A termékek tervezése során az egészségkárosodásban szenvedő valamint a tudatosan táplálkozó, egészségük megőrzését fontosnak tartó fogyasztók képezik a célcsoportot.    

 

A Nagykun-Hús Kft. 1992-ben alakult, tevékenysége sertésvágás, bontás, darabolás, töltelékes húskészítmény-, sózott, pácolt, termékgyártás, valamint étkezési sertészsír gyártása, forgalmazása. Az értékesített termékek 50 százaléka készítmény, a másik 50 százaléka tőkehúsként jelenik meg. Az üzem európai uniós minősítéssel rendelkezik.    

A cég számos közintézmény és kereskedelmi egység beszállítója, emellett a saját tulajdonban lévő üzleteiket is (Hús-Vár) ellátja friss húsokkal és húskészítményekkel.    

A 170 embert foglalkoztató cég mintegy hatvan százalékban belföldre értékesít. Exportértékesítés főként Romániába, emellett Szlovákiába, Lengyelországba, Csehországba, Németországba irányul. 
 

AktuálisKunhegyesNagykun-Hús KftGyógynövényes sertéshús