2024.03.29, Péntek
Lift segíti a feljutást Szolnokon a VOKE rendezvényeire
Szalay Ferenc facebook

Lift segíti a feljutást Szolnokon a VOKE rendezvényeire

szolnok.hu

2021.06.07. 14:05

A VOKE Csomóponti Művelődési Ház a város egyik legrégebbi közösségi tere, ahol nagyon sok rendezvényt is szerveztek az évek során.

Hirdetés

Ugyan a pandémia miatt egy időre bezárta kapuit, de újranyitásakor rögtön egy örvendetes fejlesztéssel várták a látogatókat. Pályázati forrásból elkészült egy felvonó, amely megkönnyít az emeletre jutást – ennek elsősorban az épületben működő nyugdíjas klubok tagjai örülnek.

- Több nyugdíjas klub is működik az épületben, az időseknek sokszor nehézséget jelentett feljutni a rendezvényekre, ezért amint alkalom adódott, éltünk a pályázati lehetőséggel. Ehhez segítséget kaptunk a Szolnoki Városfejlesztő Zrt.-től, amit nagyon köszönünk! – mondta az átadáson Balázsiné Gődér Ágnes, az intézmény igazgatója.

Kiemelte, hogy rengeteg támogatást kapnak évek óta a várostól és a MÁV-tól is, különösen Kondor Balázstól, aki korábban a MÁV Zrt. Forgalmi Csomópont Főnökség vezetője volt. Ez utóbbit mintegy megköszönve alakítottak ki az épületben egy „Kondor Balázs szobát”, amely ugyan oktatóteremnek lett kialakítva, de rendezvények helyszíne is lehet a későbbiekben.

Pezsgő közösségi élet folyik a VOKE-ban, ennek mozgatórugói elsősorban az itt működő nyugdíjas klubok, és az intézmény vezetője, Balázsiné Gődér Ágnes, aki elhivatottan képviseli a művelődési ház érdekeit minden fórumon, s természetesen nélkülözhetetlen a MÁV támogató hozzáállása is. – hangsúlyozta Szalay Ferenc polgármester.

- Használják egészséggel a liftet, öröm, hogy újra együtt lehetünk, találkozhatunk, s bár a járvány még nem múlt el, de a szabályokat betartva remélem, minél több rendezvényre kerülhet majd sor a jövőben a VOKE-ban is. – tette hozzá.

Kondor Balázs meghatottan köszönte meg a gesztust, hogy életében szobát neveztek el róla, mint mondta, egyelőre szokatlan a gondolat és furcsa az érzés. Kiemelte, hogy bár Szombathelyről származik, de a szolnoki élményeknek, emberi kapcsolatoknak köszönhetően már alföldinek is érzi magát, ezer szállal kötődik a városhoz. Megköszönte valahányszor megkereste elképzeléseivel a várost, mindig támogató hozzáállást tapasztalt.

AktuálisVOKE Csomóponti Művelődési Ház