2021.06.18, Péntek
Egy év kihagyás után újra városi pedagógus napi ünnepséget rendeztek Szolnokon
Szalay Ferenc facebook

Egy év kihagyás után újra városi pedagógus napi ünnepséget rendeztek Szolnokon

szolnok.hu

2021.06.12. 13:57

A pedagógusnap alkalmából rendeztek ünnepséget csütörtökön az Aba-Novák Novák Agóra Kulturális Központban, ahol a díszokleveles pedagógusokat, a Szurmay Ernő-díjjal elismerteket, illetve a tanév során egyéb állami vagy országos kitüntetésben részesült pedagógusokat, intézményeket köszöntötte Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő.

Hirdetés

Az eseményen azok előtt tisztelegtek, akik az új generációkat formálják, fiataljaink tudását megalapozzák. A szülők mellett a legfontosabb a pedagógusok tevékenysége gyermekeink nevelése, oktatása terén, ezért kezük munkája a jövő társadalom majdani tükörképe. Szalay Ferenc polgármester köszönetet mondott a pedagógusoknak fáradhatatlan munkájukért, amely különösen a pandémia alatt jelentett igazán nagy kihívásokat. Felhívta a figyelmet a hazafias nevelés fontosságra is.

 

Szurmay Ernő-díj elismerésben részesült:

1.    A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat és a Jász-Nagykun-Szolnok Tehetségsegítő Tanács munkatársaként a magyar köznevelés terén kifejtett sokrétű, több évtizedet felölelő pedagógiai tevékenységéért: Császár István.

2.    Dégi Zoltánné, aki nyelv és beszédfejlesztő nyugalmazott pedagógusként egész szakmai életútját áthatotta a gyermekek szeretete, tisztelete és a családok segítése. Szavaival, tetteivel az olvasás, az irodalom, az anyanyelv megismerése, szeretete felé terelte a gyermekeket. 

3.    Szakmai elhivatottságáért, magas színvonalon végzett példaértékű pedagógiai és vezetői munkájáért, kollégáinak és a szülőknek is példát mutató életútjáért: Józsa Gabriella óvodapedagógus.

4.    A Varga Katalin Gimnázium drámapedagógusaként kiemelkedő szakmai munkájáért, a diákok tantárgyakon is túlmutató támogatásáért, a drámapedagógia eszközeinek kiváló használatáért, értékeinek tolmácsolásért: Kovácsné Boross Zsuzsanna.

5.    A Szolnoki Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola igazgatóhelyetteseként az intézményvezetés terén végzett magas színvonalú munkájáért, példát nyújtó emberi és pedagógusi hitvallásáért és annak továbbadásáért: Strázsi Sándor.

6.    A Szolnoki Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nevelőtestülete, a több, mint négy évtizedes múlttal rendelkező nevelő-oktató munkájáért, melyet több iskola gyermekközösségének és tantestületének befogadásával, újabb iskolai profilok átvételével és ezek egységes szemléletben történő, eredményes integrálásával kimagasló színvonalon végez a mai napig.

 

Szintén Szurmay Ernő-díj elismerésben részesült Hegyiné Bálint Ilona nyugalmazott pedagógus, aki 5 évtizedes pedagógusi pályája alatt a szolnoki gyermekeknek olyan útravalót adott, amely végigkíséri őket az iskolaéveken, sőt, túlmutatva azokon, egész életútjuk során.

Rubin Díszoklevél: Dr. Kóródi Barnáné, Imre Lajosné.

Vas Díszoklevél: Bagdi Jenőné, Gémesi Pálné, Nagy Imre, Misurák Dénesné, Simon Jánosné, Zsidai Emil.

Gyémánt Díszoklevél: Dr. Lambert Istvánné, Dr. Orosz Ernőné, Kovács Jánosné, Nagypál Miklósné, Sámoly Györgyné, Szabó Ágnes.

Arany Díszoklevél: Ali Csabáné, Molnár Klára, Ondiné Tóth Julianna, Simon Mária, Szabó Imréné., Szatmáry Istvánné, Szügyiné Böröcz Irén, Vajna Katalin, Varga Sándorné.

Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat: Turkus Erzsébet, a Szolnoki SZC Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Technikum és Szakképző Iskola nyugalmazott igazgatója

Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozat: Erős Zoltánné, a Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola munkatársa.

Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat elismerésben részesült, továbbá 2020. június 15-én, Budapesten vette át a szakképzés és felnőttképzés területén végzett eredményes, példamutató tevékenysége elismeréseként a „Szakképzésért Díjat” Polgár Piroska, a Szolnoki Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese.

Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat: Rusvai Károly, a Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskola intézményvezetője.

Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat: Szűcs Gyula István, Szolnoki SZC Pálfy - Vízügyi Technikum nyugalmazott igazgatóhelyettese.

Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat: Vargáné Kozma Edit, a Szolnoki SZC Kreatív Technikum és Szakképző Iskola igazgatóhelyettese.

 

A 2020 évi Pedagógus Nap alkalmából, kiemelkedő óvodapedagógiai munkájáért Brunszvik Teréz-díj kitüntetésben részesült: Ferenczné Teleky Éva.

2021. június 7-én Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Dr. Maruzsa Zoltán oktatásért felelős államtitkár szakmai elismeréseket adott át pedagógus nap alkalmából.Idén több szolnoki pedagógus is részesült a rangos elismerésben:

Apáczai Csere János-díj:

Szügyi Dezső, a Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nyugalmazott igazgatója

Németh László-díj:

Brahmi Ilona, a Szolnok Városi Tehetséggondozó Szakkollégium intézményvezetője,

Deák László, a Szolnoki Széchenyi István Gimnázium intézményvezetője,

Czeglédi Karolina, a Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezető helyettese.

 

Miniszteri Elismerő Oklevél:

Árokszállási Andrea, a Szolnoki Szakképzési Centrum gazdasági vezetője,

Dr.Burkáné Beck Csilla, a Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskola pedagógusa,

Kocsis Edit, a Szolnok Város Tehetséggondozó Szakkollégium munkatársa,

Munkácsy-Ragó Csilla Évát, a Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa,

Perfalvi Emese Judit, Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola munkatársa,

a Szolnoki Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola tantestülete,

a Tallinnka Gyermek Néptáncegyüttes,

Várnai Beáta, a Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola intézményvezetője,

Veres Dénes, a Verseghy Ferenc Gimnázium pedagógusa.

Aktuálispedagógusnap