2024.04.25, Csütörtök
Kiváló a Jász-Nagykun-Szolnok megyei természetes fürdők vízminősége
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal facebook

Kiváló a Jász-Nagykun-Szolnok megyei természetes fürdők vízminősége

kormanyhivatal.hu

2021.07.17. 14:50

A térségben Abádszalókon, Tiszafüreden és Szolnokon működik szabadstrand, vizeinek minőségét és a strandok üzemeltetési feltételeit a kormányhivatal ellenőrzi.

Hirdetés

A két Tisza-tavi fürdőben júniusban elkezdődött a szezon, míg a megyeszékhely szabadstrandja július 1-jétől fogad látogatókat. A fürdők helyszíneit előzetes egyeztetés után jelölik ki ott, ahol rendelkezésre állnak a személyi, tárgyi és a vízminőségi feltételek.

A fürdők üzemeltetői a fürdővíz minőségének ellenőrzését a hatóság által jóváhagyott ütemterv szerint kötelesek végezni, szezon közben hatósági mintavételezésre is sor kerül. A térség kijelölt természetes fürdőhelyein vett vízvizsgálati eredmények alapján a fürdővíz minősítése mindhárom fürdőhely esetében kiváló.

A nem kijelölt fürdőhelyeken való fürdőzés nem javasolt, mivel ezeken a helyszíneken a víz minőségét nem ellenőrzik, a fürdőzés közegészségügyi feltételei (zuhanyzó, illemhely, elsősegélynyújtó hely) nem biztosítottak. Emellett a meder ismeretlen állapota, az esetleges hirtelen mélyülése, illetve a folyóvízen jelentkező örvénylés miatt a fürdőzés fokozottan balesetveszélyes is lehet.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok megyeszabadstrand