2021.07.25, Vasárnap
Kilenc hónap után újra Közgyűlést tartottak Szolnokon
Szalay Ferenc facebook

Kilenc hónap után újra Közgyűlést tartottak Szolnokon

szolnok.hu

2021.07.15. 14:41

A képviselők néhány ponton módosították Szolnok rendezési tervét, majd zárt ülésen döntöttek a díszpolgári cím, az Ezüst Pelikán Díj, valamint a Kátai Endre díj odaítéléséről.

Hirdetés

Kilenc hónapja, 2020 októbere óta nem tudott a járványhelyzet miatt hagyományos közgyűlést tartani Szolnok város önkormányzata. Persze a közgyűlési munka nem állt le – mondta bevezetőjében Szalay Ferenc polgármester, hiszen az online térben rendszeresek voltak az egyeztetések, a képviselők véleményét és szavazatát kikérte a pandémiás időszakban a városvezetés. Így a korlátozások feloldását követően soron kívüli ügyekben hívott össze csütörtökre közgyűlést Szalay Ferenc.

Fejlesztési célú hitel felvétele mellett döntött Szolnok város közgyűlése. Az egyhangúlag elfogadott előterjesztés szerint többek között olyan beruházások valósulhatnak meg, mint a Munkácsy úti és a Temető úti rendelő fejlesztése, a tiszaligeti kalandpark, a Merengő Jézus szobor helyreállítása, a Móra park rekonstrukciójának befejezése, valamint számos útépítés. A hitelfelvétel elősegíti a munkálatok felgyorsítását is, így azok hamarabb valósulhatnak meg.

Az alapítványi beszámolók, illetve támogatások elfogadásán túl döntött a közgyűlés arról is, hogy a közösségi közlekedést a következő két esztendőben is a Volánbusz látja el. A döntésre azért volt szükség, mert tavaly a helyi személyszállításra kiírt pályáztatás eredménytelenül zárult. Ilyenkor van lehetőség arra, hogy legfeljebb két esztendőre a korábbi üzemeltetővel megállapodjon a folytatásról az önkormányzat. Ezt el is fogadta a közgyűlés, így változatlanul dolgozik tovább a Volán, sőt, hamarosan újabb autóbuszok is érkeznek Szolnokra.

 

AktuálisSzolnok Közgyűlés