2021.07.25, Vasárnap
330 milliárd forint érkezik a szolnoki fejlesztésekre
Szalay Ferenc facebook

330 milliárd forint érkezik a szolnoki fejlesztésekre

szolnok.hu

2021.07.13. 17:38

A RepTárban tartott sajtótájékoztatón Szalay Ferenc polgármester ismertette az elmúlt évek szolnoki fejlesztéseit, melyek mindegyike igazodik a város korábban kijelölt idegenforgalmi fejlesztési stratégiájához.

Hirdetés

Emlékeztetett egyéb elemek mellett az M4-es gyorsforgalmi út, valamint a RepTár megépítésére, a Szolnoki Művésztelep rekonstrukciójára, a MÁV Sportközpont és strandja felújítására, vagy a tiszaligeti fürdő átépítésére. Jelezte, a kormányzati figyelemnek köszönhetően a most előirányzott forrásokat is az itt élők és a térségbe látogató vendégek érdekében fogják hasznosítani a megyeszékhely és a kistérség településeinek vezetői.

Ez utóbbi megállapítást erősítette meg dr. Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője, aki hangsúlyozta, minden egyes fejlesztéssel, az ide települő cégekkel, az általuk megteremtett munkahelyekkel a települések közösségei is jelentősen erősödnek.

Dömötör Csaba államtitkár elmondta, a 2020-30-as időszakban a térség fejlesztési projektjeire összesen 1600 milliárd forintot biztosít a kormány, ebből 330 milliárd forintot Szolnok tervezett beruházásai kapnak.

AktuálisReptár