2024.03.19, Kedd
Kezdődik a Parti-Túra, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar ingyenes, szabadtéri koncertsorozata
szolnok.hu

Kezdődik a Parti-Túra, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar ingyenes, szabadtéri koncertsorozata

szolnok.hu

2021.07.28. 15:08

A Szolnoki Szimfonikusok az idei nyáron a már jól ismert helyszínek mellett Szolnok két új városrészébe is elviszi a Parti-Túra előadásait.

Hirdetés

2021-ben koncertet adnak a Tallinn városrészben és a Kertvárosban is. A hat koncertből álló koncertsorozat minőségi kulturális szórakozást ígér. A fesztivál színvonalas és változatos produkciókkal vár minden kedves zenerajongót.

A várva várt szabadtéri zenei élmények augusztus 8-án vasárnap 20:30-kor startolnak a Kossuth téren. A Forever Broadway című nagyszabású produkció a fesztivál nyitókoncertje, sztárparádé az operettszínház művészeinek előadásában, amely a musicalek világába kalauzolja el a közönséget.

Ezt követően városrészi helyszíneken csodás zenei kalandozásra várják az érdeklődőket: augusztus 14-én szombaton a Kertvárosban, augusztus 27-én pénteken a Széchenyi városrészben és augusztus 29-én vasárnap Szandaszőlősön kínálnak Zenei kalandozást a világ körül. A Kertvárosi zenés esten a műsor első részében a Szolnoki Szimfonikusok Ütőegyüttese lép fel elsőként, míg a Széchenyin és Szandaszőlősön Balogh Sándor zeneszerző 50 perc alatt a Föld körül című művét hallhatják az érdeklődők: az ötvenperces előadás során a hallgatók egy nagy világkörüli útra indulnak, melynek során a különböző országok jellegzetes zenéivel, dallamaival ismerkedhetnek meg. A koncertek második részében Mozivarázs – válogatás várja a vendégeket: a különleges zenei összeállításban közismert filmek népszerű zenéiből kap ízelítőt a közönség.

Nemzeti ünnepünk hetében, augusztus 17-én kedden este óriási bulival készülnek a Tiszai rakparton, amely nem csak a komoly-, hanem a könnyűzene kedvelőinek is remek szórakozást ígér: a Neoton Classic-kal közös #NEMARADJOTTHON! koncert igazi kikapcsolódást kínál.

A Parti-Túra Fesztivál zárókoncertjére szeptember 10-én, pénteken kerül sor: a Tallinn városrészben felelevenítik a zenekar ikonikus 2019-es rakparti koncertjét, A Tűz és a Víz misztikuma re-mix várja a közönséget.

 

A SZOLNOKI SZIMFONIKUS NYÁR – Parti-Túra Fesztivál 2021. programja:

FOREVER BROADWAY

Augusztus 8. (vasárnap) 20:30

Helyszín: Szolnok, Kossuth tér

Esőnap: augusztus 9. (hétfő)

 

Kertvárosi Zenés Est

Augusztus 14. (szombat) 20:30

Helyszín: Szolnok, Kertvárosi Közösségi tér

Esőnap: augusztus 15. (vasárnap)

 

Neoton Klasszikusok #NEMARADJOTTHON!

Augustus 17. (kedd) 20:30

Helyszín: Szolnok, Tiszai rakpart

Esőnap: augusztus 18. (szerda)

 

Zenei Kalandozás A Világ Körül

Augusztus 27. (péntek) 20:00

Helyszín: Széchenyi városrész Zöld ház előtti tér

Esőnap: augusztus 30. (hetfő)

 

Zenei Kalandozás A Világ Körül

Augusztus 29. (vasárnap) 20:00

Helyszín: Szandaszőlős, Lengyel Antal tér

Esőhely: Szandaszőlősi Művelődési Ház

 

A Tűz és a Víz Misztikuma „Remix”

Szeptember 10. (péntek) 20:00

Helyszín: Tallinn városrész, Csicsergő óvoda előtti parkoló

Esőnap: szeptember 18. (szombat)

 

FONTOS: Az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján és a jelenlegi járványügyi szabályozásokra való tekintettel kerül megrendezésre a fesztivál. Épp emiatt az érdeklődők a soron következő programok előtt a zenekar honlapján (www.szolnokiszimfonikusok.hu), facebook oldalán www.facebook.com/szolnokiszimfonikusok) tájékozódhatnak az aktuális információkról.

AktuálisParti-TúraSzolnoki Szimfonikus Zenekar