2023.12.05, Kedd

Szolnoki Szimfonikus Zenekar

A helyi szimfonikus zenekar több koncertet ad Szolnokon

2023.08.01

Helyi hírek

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar több koncertet ad a városban augusztus 4. és 28. között, a Szolnoki Szimfonikus Nyár - Parti-Túra Fesztivál 2023 rendezvénysorozat keretében.

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar közreműködésével mutatkozik be a Karthago legújabb albuma a Sportarénában

2022.09.06

Helyi hírek

A Karthago a Papp László Budapest Sportarénában mutatja be közelmúltban megjelent új lemezét. A Máté Péter dalainak feldolgozását tartalmazó anyag dalai november 19-én hangzanak el élőben.

Újra Bécsben koncertezik a Szolnoki Szimfonikus Zenekar

2022.01.21

Helyi hírek

A produkciót a bécsi koncert után egy nappal, január 24-én, hétfőn, Budapesten a Zeneakadémián is láthatja a közönség.

Hat koncertet adnak a szolnoki szimfonikusok a Parti-túra fesztiválon

2021.08.03

Helyi hírek

A szabadtéri zenei koncertek augusztus 8-án este Szolnokon a Kossuth téren indulnak.

Először rendezik meg idén a Nagykun Szimfonikus Nyár fesztivált

2021.07.04

Helyi hírek

Az érdeklődők a soron következő programok előtt a zenekar honlapján és Facebook oldalán tájékozódhatnak az aktuális információkról.

Újévi tánckoncert Szolnokon

2019.12.31

Aktuális

A 2020-as újévi tánckoncerten, január 11-én, a Tiszaligeti Sportcsarnokban, az elmúlt évek tánckoncertjeinek legsikeresebb produkcióiból láthat egy remekbe szabott válogatást a közönség.

Mesterkurzust tart a Szolnoki Szimfonikus Zenekar

2019.06.11

Aktuális

Szolnok Masterclass néven idén is nemzetközi karmesterkurzust tart június 11. és 15. között Martfűn a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, a záró koncertet június 16-án Cegléden hallhatják az érdeklődők.

A Budavári Palotakoncertek műsorával köszöntik az új évet a szolnoki szimfonikusok

2018.12.07

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar január 12-én a Budavári Palotakoncertek műsorával szórakoztatja a szolnoki publikumot. 

Óriási siker Bécsben – állva tapsolt a közönség a szolnoki szimfonikusok koncertjén

2018.10.17

Október 13-án a bécsi Musikvereinban, a zenei világ egyik legkultikusabb koncerttermében, a híres bécsi újévi hangversenyek helyszínén adtak koncertet. Ez a fellépés mérföldkő lehet a zenekar életében, hiszen most bebizonyosodott, hogy a szimfonikus zenekar nemzetközi porondon is megállja helyét.

Parti-túra Szolnoki Szimfonikus Nyár augusztusban

2018.07.30

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar öt helyi koncert mellett Mezőtúron, Törökszentmiklóson és Karcagon is fellép augusztus 4. és 31. között a Parti-túra Szolnoki Szimfonikus Nyár 2018 fesztivál keretében.

Napszédítők - újévi tánckoncert a szolnoki sportcsarnokban

2018.01.16

Hetedik alkalommal köszöntötte tánckoncerttel az újévet a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, ezúttal a Magyar Állami Népi Együttessel közösen.

Régiós rendezvény lett a Parti-Túra Szolnoki Szimfonikus Nyár 2017 fesztivál

2017.07.31

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar öt helyi koncert mellett Jászberényben, Nyírbátorban, Mezőtúron és Törökszentmiklóson is fellép. 

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar hétfőn lép fel a szolnoki megyeháza díszetermében

2017.03.10

Kodály és Beethoven – e két zeneóriás – művei hallhatók a Nemzeti kincsek nevet viselő hangversenyen. Kodály Zoltán a zenei megújulás apostola volt. Úgy művelte a zenét, hogy figyelme a teljes magyar kultúrára kiterjedt. Kodály a magyar zenét és kultúrát mindig az egyetemesség hatalmas tükrében nézte. Azt hangsúlyozta, hogy az éneklő szájaknak meg kell ismerniük a népdal mellett a tágabb világ zenei értékeit is. Egyik legnépszerűbb szimfonikus művét, a Galántai táncokat 1933-ban komponálta, a Budapesti Filharmóniai Társaság megalakulásának 80. évfordulójára.

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar szombaton köszönti az új esztendőt

2017.01.03

A szimfonikus zenekar hatodik alkalommal rendezi meg 2017. január 7-én 19 órától a szolnoki Városi Sportcsarnokban újévköszöntő tánckoncertjét. A már hagyománnyá vált koncerten a közönség komolyzenei kompozíciókra született koreográfiákat is láthat a legnagyobb hazai táncegyüttesek előadásában.

Csaknem háromezer fiatal ismerheti meg Háry János történetét a Szolnoki Szimfonikus Zenekar koncertjein

2023.05.10

Helyi hírek

Csaknem háromezer fiatal ismerheti meg Háry János történetét Kodály Zoltán zenéjén keresztül keddtől csütörtökig a Szolnoki Szimfonikus Zenekar koncertjein.

Mesék a Tisza-partról Törökszentmiklóson

2022.03.14

Helyi hírek

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar Mesék a Tisza-partról című ifjúsági programját több, mint 1000 kisdiák látta az Ipolyi Közművelődési Központban.

Meglepő és humorral átszőtt újévi koncertekkel készülnek a szimfonikusok Szolnokon

2021.12.10

Helyi hírek

Újévköszöntő hangversenyeket ad a Szolnoki Szimfonikus Zenekar januárban három időpontban három szolnoki helyszínen.

Kezdődik a Parti-Túra, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar ingyenes, szabadtéri koncertsorozata

2021.07.28

Aktuális

A Szolnoki Szimfonikusok az idei nyáron a már jól ismert helyszínek mellett Szolnok két új városrészébe is elviszi a Parti-Túra előadásait.

Kulturális fesztiválok és kiállítások időpontjai és programjai módosulnak a járvány miatt

2020.04.29

Aktuális

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar törölte fellépéseit. Az eddigi online előadások után döntöttek úgy, hogy a biztonsági előírásokat betartva, csökkentett létszámmal élőben is játszanak, rögtönzött koncerteket tartanak. Legutóbb pénteken kora este a We are the World című sláger dallama csendült fel a szolnoki Széchenyi lakótelepen. A szolnokiak a közeljövőben is számíthatnak rögtönzött előadásokra a szimfonikusoktól.

Klasszikus zenei fesztivállal indul az augusztus Szolnokon

2019.07.31

Helyi hírek

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar hat koncertet ad a városban augusztus 3. és 29. között a Parti-túra Szolnoki Szimfonikus Nyár 2019 fesztivál keretében - közölte a zenekar kedden.

Több mint félszáz ifjúsági hangversenyt adnak a szolnoki szimfonikusok

2019.02.06

Aktuális

Több mint félszáz ifjúsági hangversenyt ad 2019-ben is a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, az idei év újdonsága a Kacorkirály, a Három kismalac és a Mediterrán dallamok Notis Georgiou gitárművész és karmesterrel.

Karmester mesterkurzus ismét Martfűn

2018.12.03

Ismét színvonalas zenei képzésnek adott otthont a Művelődési Központ és Könyvtár. A Szolnoki Szimfonikus Zenekar Masterclass zenei kurzusa november 28-tól három napon át töltötte meg csodás zeneszóval az intézményt.

A bécsi Musikvereinban ad koncertet szombaton a Szolnoki Szimfonikus Zenekar

2018.10.10

A hangverseny révén megnyílhatnak Európa kapui a zenekar előtt.

Reutlingeni Filharmonikus Zenekar koncertezik vasárnap Szolnokon

2018.06.12

A Szolnok Masterclass - Nemzetközi Karmester Mesterkurzust idén a Reutlingeni Filharmonikus Zenekar (Württembergische Philharmonie Reutlingen) koncertje nyitja június 17-én, vasárnap a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. 

Újévköszöntő tánckoncertet ad a Szolnoki Szimfonikus Zenekar

2017.11.27

Hetedik alkalommal köszönti tánckoncerttel az újévet a Szolnoki Szimfonikus Zenekar január 13-án a Tisza-parti város sportcsarnokában, ezúttal a Magyar Állami Népi Együttessel közösen.

Másfél milliónál is többet gyűjtöttek a Tiszavárkonyi Alkotóház újjáépítésére

2017.06.30

Egymillió-hatszázezer forint gyűlt össze a közelmúltban leégett Tiszavárkonyi Alkotóház újjáépítésére a Szolnoki Szimfonikus Zenekar jótékonysági gálakoncertjén és a Szolnoki Művésztelep alkotóinak erre a célra felajánlott műveinek árverésén.

Újévi tánckoncert Szolnokon

2017.01.09

Kultúra

Vérpezsdítő latin ritmusokkal, remekbe szabott tánckoreográfiákkal és fülbemászó dallamokkal köszöntötte a Szolnoki Szimfonikus Zenekar az újesztendőt.

Híres dallamok csendülnek majd fel az újévi hangversenyen

2016.12.08

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar vérpezsdítő latin ritmusokkal, tánckoreográfiákkal és fülbemászó dallamokkal köszönti az új esztendőt január 7-én.