2024.04.29, Hétfő
Ausztriában koncertezik januárban a Szolnoki Szimfonikus Zenekar
Illusztráció, unsplash.com

Ausztriában koncertezik januárban a Szolnoki Szimfonikus Zenekar

MTI

2023.12.16. 10:00

Ausztriában koncertezik januárban a Szolnoki Szimfonikus Zenekar: a művészek Bécsben és Salzburgban lépnek fel, miközben a hazai közönség előtt is adnak koncerteket.

Hirdetés

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint az együttes készül a szolnoki újévi Revü koncertre és ezzel párhuzamosan egy újabb szimfonikus turnéra. Az elmúlt években a zenekar életében rendszeres programmá váltak az ausztriai helyszíneket magába foglaló turnék, ennek következő állomásaként az együttes négy koncertet ad 2024. január 8. és 13. között Szolnokon, Budapesten, Bécsben és Salzburgban.

A hangversenysorozat szolnoki, budapesti és bécsi programjában elhangzik Beethoven II. (D-dúr) szimfóniája, Liszt Esz-dúr zongoraversenye (No 1.), valamint Bruch hegedűre és brácsára írt e-moll kettősversenye is. Az előadások szólistája Luu Hong Quang vietnámi zongoraművész, Kyoung-Joo Sung dél-koreai hegedűművész, valamint Haejin Lim holland brácsaművésznő - írták.

A turné utolsó, salzburgi helyszínén, a Mozarteum nagytermében, Mozart hárfára, fuvolára és zenekarra írt versenyműve és A-dúr zongoraversenye, valamint Beethoven II. (D-dúr) szimfóniája csendül majd fel a zenekar jóvoltából - közölték. Az utolsó állomás szólistáiként Anneleen Lenarts belga hárfaművészt, Peng Hszi Yu kínai zongoraművészt és Ellen Hayun Lee koreai fuvolaművészt hallhatja, láthatja a közönség - tájékoztattak.

A turnén a koncertek karmestere Orhan Salliel, a török származású dirigens és zeneszerző lesz, aki pályafutása során számos szimfonikus zenekart vezényelt már Törökországban és a világ minden táján - közölték.

Helyi hírekSzolnoki Szimfonikus Zenekarzenekoncert