2019.04.18, Csütörtök

Hirdetés

A bécsi Musikvereinban ad koncertet szombaton a Szolnoki Szimfonikus Zenekar
Szolnoki Szimfonikusok

A bécsi Musikvereinban ad koncertet szombaton a Szolnoki Szimfonikus Zenekar

mti

2018.10.10. 10:03 - Lengyelné Nagy Ildikó

A hangverseny révén megnyílhatnak Európa kapui a zenekar előtt.

Hirdetés

A Izaki Maszahiro fő-zeneigazgató mérföldkőnek nevezte az októberi 13-i hangversenyt, amely folytatása az évek óta közösen ápolt kulturális, művészeti együttműködésnek a szolnoki szimfonikusok és a japán művészek között. A koncerten tanúja lehet a közönség a kultúrák találkozásának és összefonódásának.     

A Musikvereinban megrendezendő koncert a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. és a C-Pro LLC Concert Production közötti tárgyalások eredménye. Izaki Maszahiro hangsúlyozta, hogy nagy büszkeség számukra, hogy felléphetnek a kiváló akusztikájú Musikvereinban.     

A hangversenyen Johannes Brahms Változatok egy Haydn-témára op. 56a, illetve Német requiem op. 45 műveit hallhatja a közönség. A koncert először Szolnokon hangzott el október 8-án.     

Ignácz Kristóf, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. nemzetközi kapcsolatokért felelős menedzsere a sajtótájékoztatón elmondta: a hangversenyen a Szolnoki Szimfonikus Zenekar mellett közreműködik a Pécsi Egyetemi Kórus (karigazgató Lakner Tamás), a japán Brahms Koncert Kórus (karigazgató Cudzsi Siroh), valamint két szólista: Jamada Ecuko szoprán és Ojama Dajszuke bariton. A nemzetközi koncertturnén túl a zenekar fő feladatának tekinti Szolnok, illetve a régió kulturális ellátottságának javítását, illetve a zenére, zene szeretetére nevelést. Felidézte, hogy a Szolnok-Masterclass keretében karmestereket, karnagyokat hívnak meg a világ minden részéről, hogy náluk tanuljanak. 

KultúraSzolnoki Szimfonikus Zenekar